News

Vlad Voiculescu rămâne ministru al Sănătății. Barna: ”Coaliția merge mai departe”/ Orban: ”Privim cu îngrijorare”

12.04.2021 | 14:49
Vlad Voiculescu ramane ministru al Sanatatii Barna Coalitia merge mai departe Orban Privim cu ingrijorare
ADVERTISEMENT

Cel mai contestat ministru din Guvernul Cîțu, cel al Sănătății, Vlad Voiculescu, rămâne deocamdată în funcție. După ședința Coaliției, care a avut loc luni, liderii PNL și USR PLUS, Ludovic Orban și Dan Barna, au spus că momentan nu se pune probleme demiterii titularului de la Sănătate.

Primul care a anunțat decizia a fost liderul USR. Vicepremierul a declarat, după ședința coaliției, că aceasta ”merge mai departe” și că nu s-a pus problema ca Vlad Voiculescu să plece de la conducerea Ministerului Sănătății.

ADVERTISEMENT

În schimb, Ludovic Orban, deși a spus că Voiculescu nu va pleca, a recunoscut că ministerul Sănătății este unul cu foarte mari probleme, iar dacă situația va continua în acest mod o demitere ar putea fi iminentă.

Vlad Voiculescu rămâne ministru al Sănătății. Ce spun Dan Barna și Ludovic Orban

În ciuda criticilor venite din spațiul public, politic și mediatic, Vlad Voiculescu va continua la Ministerul Sănătății în perioada următoare.

ADVERTISEMENT

Copreședintele USR Dan Barna a afirmat că actuala Coaliţie merge mai departe, iar guvernarea continuă în această structură pentru a îndeplini programul asumat.

”Mesajul e unul foarte simplu: Coaliţia merge mai departe, Coaliţia e asumată pe reformele pe care le-am propus în programul de guvernare. Continuăm în această structură pentru că este foarte important ca acest guvern să îşi îndeplinească programul de guvernare”, a declarat Dan Barna, luni, după şedinţa Coaliţiei de guvernare.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor, Dan Barna a spus că ”nu a fost cea mai inspirată modalitate” de evacuare, dar că decizia de a transforma spitalul în unitate COVID a fost corectă.

Întrebat dacă premierul Florin Cîțu a explicat cine ar trebui să facă un pas în spate și să se retragă, Dan Barna a insistat că nu s-a discutat despre demisii.

ADVERTISEMENT

Orban: ”Privim cu îngrijorare ceea ce se petrece la Ministerul Sănătății”

Pe de altă parte, liderul PNL Ludovic Orban a fost mult mai rece față de poziția în Guvern a lui Vlad Voiculescu. Despre membrul USR PLUS, liberalul spune că are postul în pericol dacă la ministerul pe care îl conduce nu se vor sesiza îmbunătățiri.

”Am fost, ca orice cetățean roman, afectat de ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor. Înțelegem creșterea numărului de paturi la ATI, dar orice decizie de transformare trebuie să se facă, astfel încât să se permită transferul pacienților în anumite condiții.

În ceea ce privește chestiunea legată de domnul Vlad Voiculescu, le-am spus colegilor din USR PLUS că răspunderea exclusivă aparține partidului pe care îl susține.

Din punctul nostru de vedere, privim cu îngrijorare ceea ce petrece la Ministerul Sănătății. Exigența noastră față de modul în care este condus ministerul este maximă. De asemenea, noi susținem foarte clar dreptul premierului, ca atunci când un ministru generează situații care pot pune în pericol buna guvernare, să îl poată revoca.

Când un ministru nu-ți face treaba, partidul care l-a propus să fie cel care îi retrage sprijinul. Premierul are dreptul, atunci când nu este mulțumit de activitatea unui membru al Executivului, să propună revocarea oricărui ministru, indiferent de la ce partid provine.

Cu siguranță ceea ce am avut de spus am spus în cadrul reuniunii Coaliției. Este unul dintre Ministerele în care au apărut foarte multe probleme. Este nevoie de o analiză exigentă. În cazul în care nu se constată o îmbunătățire, putem ajunge la schimbarea Ministrului Sănătății”, a spus Orban, după ședința Coaliției.

Demisia lui Vlad Voiculescu, cerută la ședința PNL

Luni, la reuniunea Biroului Executiv al PNL, Ben Oni Ardelean a cerut demiterea lui Vlad Voiculescu şi a îndemnat ca premierul să facă mai rapid o evaluare în acest sens, scriu cei de la News.ro.

Pe de altă parte, Ludovic Orban a replicat că ar avea multe motive să îl critice pe ministrul Sănătății, însă coaliţia trebuie să funcţioneze, iar răspunderea politică cu privire la Voiculescu este a USR-PLUS.

ADVERTISEMENT