News

Vlad Voiculescu, reacție după proteste: ”Sunt furios. Nici în războaie nu se atinge nimeni de medici”

30.03.2021 | 16:38
Vlad Voiculescu reactie dupa proteste Sunt furios Nici in razboaie nu se atinge nimeni de medici
ADVERTISEMENT

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a susținut o conferință de presă în care a abordat mai multe subiecte. Vorbind despre protestele din țară, oficialul Guvernului a spus că este ”consternat și furios”.

Evenimentul principal care l-a revoltat pe Voiculescu a fost gestul unor protestatari din țară de a intra în interiorul unor spitale.

ADVERTISEMENT

Ministrul le-a reamintit tuturor că de cei care poartă haina albă, medici, asistente, infirmiere, nu se atinge nimeni nici măcar în timpul războaielor.

Vlad Voiculescu, după protestele din țară: ”Sunt consternat și furios. Nici în războaie nu se atinge nimeni de medici”

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, s-a declarat marți consternat și furios de violența și agresivitatea manifestate de protestatari împotriva medicilor din țară în ultimele zile.

ADVERTISEMENT

”Trebuie să spun că în calitate de Ministru al Sănătății sunt consternat, furios, nu din cauza protestelor în sine, pentru că acestea pot avea justificări, dar cred că s-a ajuns prea departe cu violența și agresivitatea la adresa medicilor.

Lucrul acesta nu este acceptabil. Nici în războaie nu se atinge nimeni de medici, de infirmieri, de asistente, de cei care poartă haina albă. Cei care au fost azi noapte în spitale, aș spune că au greșit și m-aș opri deocamdată aici.

ADVERTISEMENT

Aici sunt tratați semeni de-ai lor, sunt oameni în ATI, care se luptă pentru propria viață. E un an de zile de când foarte mulți oameni din spitale, medici, infirmiere etc, se luptă pentru sănătate oamenilor”, a spus Voiculescu la conferința de presă de marți.

Despre restricțiile din România, Voiculescu spune că nu sunt deloc mai severe decât în alte state din Europa.

ADVERTISEMENT

”A fost un an greu. Sunt multi care și-au pierdut job-urile, afacerile, sursele de venit. Vă asigur că măsurile pe care România le-a luat nu sunt mai dure, mai drastice decât în alte țări, ba din contră, sunt mai blânde decat în majoritatea țărilor europene.

Măsurile sunt absolut necesare. Nu s-a descoperit un leac sau o magie în care să bați din palme și pandemia să dispară”, mai spune ministrul

Voiculescu: ”Peste 7 milioane de doze de vaccin vor veni în România în următoarele 2 luni”

În ceea ce privește campania de vaccinare, ministrul Sănătății a spus că în următoarele două luni, țara noastră va primi peste 7 milioane de doze. Oficialul a dat exemplul britanic și a spus că vaccinarea poate aduce victoria în lupta cu pandemia.

”Ieri a fost în Londra prima zi fără vreun deces de Covid-19. Asta se datorează campaniei de vaccinare. Asta dă speranța că și noi, în România.

Peste 7 milioane de doze de vaccin vor veni în România în următoarele două luni. Românii se vor putea vaccina, aproape de casa lor, în siguranță, trebuie doar să vrea. Vor fi destule doze de vaccin pentru toată lumea.

Am văzut că s-a scandat ”Jos pandemia”. Suntem cu toții de acord, dar acest lucru îl putem obține numai prin respectarea măsurilor de restricție, de siguranță le-aș spune. Prin protecție, câștigăm timp pentru vaccinare. Acesta al 3-lea val, ar putea fi un ultim hop în fața pandemiei”, a mai declarat ministrul.

ADVERTISEMENT