News

Vlad Voiculescu, serie de gafe care au aruncat liniștea coaliției în aer. “Stau fără mască, da!”

12.04.2021 | 11:06
Vlad Voiculescu serie de gafe care au aruncat linistea coalitiei in aer Stau fara masca da
ADVERTISEMENT

Vlad Voiculescu a făcut o serie de gafe care au aruncat liniștea coaliției PNL – USR/Plus în aer. De altfel, încă de la instalarea acestuia în fruntea Ministerului Sănătății situația nu a fost deloc roză. Venit pentru a doua oară ca ministru, Voiculescu a avut parte acum de o perioadă mult mai dură. 

Totul a început cu incendiul de la Matei Balș. Pacienții erau încă scoși din flăcări când la fața locului mai mulți protestatari îi solicitau deja demisia lui Voiculescu. Ocupa funcția de o lună de zile, însă Diana Șoșoacă și mai mulți parlamentari PSD au speculat din plin momentul.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, schimbarea fotografiei de profil de pe Facebook la doar câteva ore de la tragedie a fost considerată o bătaie de joc la adresa celor care și-au pierdut viața.

Vlad Voiculescu, serie de gafe care au aruncat liniștea în aer

Un alt aspect care i s-a reproșat din plin lui Vlad Voiculescu a fost cel ce ține de numărul consilierilor pe care i-a adus în minister. Adversarii politici n-au ezitat o clipă și au transmis în spațiul public faptul că acesta are nu mai puțin de 21 de oameni care îl ajută.

ADVERTISEMENT

„Asta e o minciună gogonată tipică PSD. Am auzit-o în 2016, o aud acum din nou”, a declarat Vlad Voiculescu. Ministrul Sănătății a explicat că are doar opt consilieri şi a precizat că este o diferenţă între consilierii onorifici, care fac voluntariat, şi cei plătiţi.

Sursa foto – ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Debutul campaniei de vaccinare nu a fost trecut cu vederea. Descentralizarea centrelor a fost departe de calculele inițiale. Lui Vlad Voiculescu i s-a reproșat în termeni duri conflictele cu aleșii locali. S-a spus că ministrul sănătății le-a dat sarcină directă acestora să facă centre de vaccinare, dar nu le-a descentralizat și resursele financiare.

ADVERTISEMENT

Nu s-a terminat aici pentru că Vlad Voiculescu s-a contrat și cu Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare. Deși cei doi nu au recunoscut niciodată tensiunile, acestea au fost scoase, în cele din urmă, pe tapet chiar de premierul Florin Cîțu.

Morții COVID-19, o nouă bâlbă a lui Vlad Voiculescu

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a anunțat cu doar câteva zile în urmă noile reguli privind înmormântarea persoanelor infectate cu COVID-19. Acesta a transmis atunci că în ordinul de ministrul nu scrie faptul că cei decedați nu trebuiau să fie îmbrăcați.

ADVERTISEMENT
Sursa foto – ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Informația a fost una greșită, asta pentru că în ordin se arată că “aceste cadavre se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare și nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac”.

A revenit asupra declarației și și-a cerut scuze.  Vlad Voiculescu a spus că a preluat o informație greșită și a insistat asupra ei. A adăugat că va modifica reglementarea din 6 aprilie 2020 care prevedea cum are loc ritualul înmormântării pentru morții de Covid-19.

Masca de protecție, începutul scandalului

Vlad Voiculescu a fost fotografiat de jurnalişti în timp ce discuta cu un alt bărbat, pe holul Parlamentului, ținând masca de protecție în mână. Cei doi discutau de la o distanţă mai mică de doi metri.

Într-un mesaj publicat apoi pe Facebook, ministrul Sănătății susținea că și-a dat masca jos pentru că îi era sete și că nu era nicio persoană în jurul său. Cu toate acestea, pe imagini se vede cum discută cu un coleg, fără să poarte masca. În cele din urmă, Voiculescu a fost amendat cu 1.500 de lei pentru nepurtarea măștii de protecție.

Masca de protecție i-a jucat feste și la declarația de presă făcută pentru explicațiile în cazul spitalului Foișor. ”Cu mască… Măi, sunt singur totuși”, se poate auzi Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, înainte de declarația de presă.

„- Zi-mi, ce cauți? îl întreabă consiliera.
– Să nu cumva să intre cineva să mă vadă că sunt fără mască, când e cineva lângă mine, îi spune Vlad Voiculescu.
– Acum stați fără mască în fața… ? se aude cameramanul întrebând.
– Stau fără mască, da.
– Așa e. E singur aici…, explică și consiliera.
– Haideți să mai sun eu o dată la ingest…, spune cameramanul.
– Ia, pune un pic masca aia! Vlad, pune un pic masca aia! spune ulterior consiliera.
– Poftim?
– Pune un pic masca aia, pune-ți masca pe care o ai! spune consiliera.
– De ce? întreabă ministrul.
– Discuția e „fără măști”, la mare, la munte, la nu știu care chestie, îi spune consiliera.
– Să-mi spuneți când pot să dau drumu la…, spune cameramanul.
– Stați un pic… cu mască… măi, sunt singur, totuși, spune ministrul.
– Ești singur, da, spune consiliera”, a fost dialogul purtat de Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu, declarație de avere ciudată

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a fost singurul ministru care nu și-a depus declarația de avere și declarația de interese, mai bine de o lună de la preluarea funcției. A făcut-o după două săptămâni de întârziere.

Sursa foto – EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

Din documentul oficial reiese faptul că oficialul Guvernului nu a avut, practic, niciun venit în anul 2020. Singura sumă declarată este cea corespunzătoare ultimelor zile din 2020, adunată din venitul ca ministru.

Ședință în Coaliție cu subiectul Vlad Voiculescu

Liderii Coaliției se reunesc de urgență în ședința săptămânală, o ședință în care se așteaptă să se tranșeze scandalul dintre PNL și USR care a izbucnit public, odată cu evacuarea spitalului Foișor și care a aruncat în aer nemulțumirile liberalilor la adresa ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

Sursa foto – EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

De altfel, mai mulți parlamentari PNL intenționează să ceară demisia ministrului Sănătății în ședința Biroului Executiv al partidului. De partea cealaltă, USR-PLUS, așa cum era de așteptat, și-au anunțat public susținerea pentru Vlad Voiculescu și au solicitat explicații, după ce Corpul de Control al premierului Cîțu a trimis la Parchet dosarul privind accesarea bazelor de date privind vaccinarea.

ADVERTISEMENT