News

Vlad Voiculescu și-a depus declarația de avere. A câștigat puțin peste 3.000 de lei în tot anul 2020

05.02.2021 | 09:58
Vlad Voiculescu sia depus declaratia de avere A castigat putin peste 3000 de lei in tot anul 2020
Vlad Voiculescu și-a depus declarația de avere. A câștigat puțin peste 3.000 de lei în tot anul 2020. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

După două săptămâni de întârziere, Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și-a depus în sfârșit declarația de avere şi interese, joi, 4 februarie.

Din documentul oficial reiese faptul că oficialul Guvernului nu a avut, practic, niciun venit în anul 2020. Singura sumă declarată este cea corespunzătoare ultimelor zile din 2020, adunată din venitul ca ministru.

ADVERTISEMENT

Guvernul condus de Florin Cîțu a fost învestit în ultima parte a lunii decembrie anul trecut, astfel că pe Vlad Voiculescu sfârșitul de an l-a prins în calitate de titular al portofoliului Sănătăţii.

Declarația de avere a lui Vlad Voiculescu. Cât a câștigat în 2020

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu nu și-a depus la timp declarația de avere, al cărei termen maxim a expirat după 30 de zile de la numirea în funcție. Joi după-amiază, surprisă: pe site-ul ministerului a fost publicată declarația lui Voiculescu.

ADVERTISEMENT

Pe ultima sută de metri din anul 2020, mai precis grație celor 8 zile de mandat ca ministru, Voiculescu a încasat ceva mai mult de 3.000 de lei, mai exact 3650 de lei, anunță Antena 3.

Sursa citată mai anunță că Ministrul Sănătăţii a fost ultimul dintre miniştrii Executivului Cîţu care şi-a publicat declaraţia de avere. Acesta ar fi trebuit, potrivit legii, să facă acest lucru în termen 30 de zile de la data numirii sau a alegerii în funcție ori de la data începerii activității.

ADVERTISEMENT

Legea în vigoare spune că, nedepunerea declarațiilor de avere și a declarațiilor de interese în termenele prevăzute constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 50 lei la 2.000 lei.

Ce a mai trecut Voiculescu în declarația de avere

Potrivit documentului oficial, ministrul Vlad Voiculescu mai deține două terenuri, ambele în comuna Brănești. Primul teren a fost dobândit în 2003, în suprafață de aproape 3.400 de metri pătrați, iar al doilea a fost dobândit în 2015, în suprafață de 191 de metri pătrați, potrivit declarației de avere.

ADVERTISEMENT

La capitolul ”clădiri”, ministrul Voiculescu a trecut în declarația de avere un spațiu de producție în suprafață de 109 metri pătrați, dobândit în 2015. Totodată, la rubrica ”Active financiare”, Vlad Voiculescu a trecut patru conturi bancare, două de cont curent și două depozite, în valoare totală de aproximativ 84.000 de lei.

Ministrul mai declară 31 de mii de euro într-un depozit bancar şi aproximativ 53 de mii de lei într-un cont curent. De asemenea, Vlad Voiculescu a acordat în anul 2018 un împrumut în valoare de 222.000 lei.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un...
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un mesaj clar: "Eliberați Dragonul!"
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și...
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și grădina ca să facă autostradă. „Ce pot să fac la 80 de ani?”
Verișoara lui Casillas, despre aventurile cu fotbaliști: „Se spune că am fost cu...
Verișoara lui Casillas, despre aventurile cu fotbaliști: „Se spune că am fost cu jumătate de echipă a lui Real Madrid”
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență:...
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență: nu se mai știe cine este proprietarul
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai...
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai călduros februarie din istorie
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a...
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a fost găsit mort în Spania
Taxa de protecție la „licitație”, model de șpagă „brevetat” de inspectoare ITM din...
Taxa de protecție la „licitație”, model de șpagă „brevetat” de inspectoare ITM din Bihor. Cum au fost date în vileag
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră...
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră în Pești și obligă zodiile să fie mai serioase
Doliu în fotbalul mondial. A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști din...
Doliu în fotbalul mondial. A murit unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. El a adus titlul mondial pentru Germania
O nouă moarte suspectă în Rusia. Era un personaj important
O nouă moarte suspectă în Rusia. Era un personaj important
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de...
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de un laptop și lucrează de acasă. Pe Viorel nu-l deranjează deloc! ''Așa este moda, îmi place, m-a prins''
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul...
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul şi ce condamnare a primit bărbatul acuzat că a ucis-o pe fosta lui soţie
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să...
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să pui pentru a-ți ieși ca la restaurant