News

Vlad Voiculescu și-a depus declarația de avere. A câștigat puțin peste 3.000 de lei în tot anul 2020

05.02.2021 | 09:58
Vlad Voiculescu sia depus declaratia de avere A castigat putin peste 3000 de lei in tot anul 2020
Vlad Voiculescu și-a depus declarația de avere. A câștigat puțin peste 3.000 de lei în tot anul 2020. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

După două săptămâni de întârziere, Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și-a depus în sfârșit declarația de avere şi interese, joi, 4 februarie.

Din documentul oficial reiese faptul că oficialul Guvernului nu a avut, practic, niciun venit în anul 2020. Singura sumă declarată este cea corespunzătoare ultimelor zile din 2020, adunată din venitul ca ministru.

ADVERTISEMENT

Guvernul condus de Florin Cîțu a fost învestit în ultima parte a lunii decembrie anul trecut, astfel că pe Vlad Voiculescu sfârșitul de an l-a prins în calitate de titular al portofoliului Sănătăţii.

Declarația de avere a lui Vlad Voiculescu. Cât a câștigat în 2020

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu nu și-a depus la timp declarația de avere, al cărei termen maxim a expirat după 30 de zile de la numirea în funcție. Joi după-amiază, surprisă: pe site-ul ministerului a fost publicată declarația lui Voiculescu.

ADVERTISEMENT

Pe ultima sută de metri din anul 2020, mai precis grație celor 8 zile de mandat ca ministru, Voiculescu a încasat ceva mai mult de 3.000 de lei, mai exact 3650 de lei, anunță Antena 3.

Sursa citată mai anunță că Ministrul Sănătăţii a fost ultimul dintre miniştrii Executivului Cîţu care şi-a publicat declaraţia de avere. Acesta ar fi trebuit, potrivit legii, să facă acest lucru în termen 30 de zile de la data numirii sau a alegerii în funcție ori de la data începerii activității.

ADVERTISEMENT

Legea în vigoare spune că, nedepunerea declarațiilor de avere și a declarațiilor de interese în termenele prevăzute constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 50 lei la 2.000 lei.

Ce a mai trecut Voiculescu în declarația de avere

Potrivit documentului oficial, ministrul Vlad Voiculescu mai deține două terenuri, ambele în comuna Brănești. Primul teren a fost dobândit în 2003, în suprafață de aproape 3.400 de metri pătrați, iar al doilea a fost dobândit în 2015, în suprafață de 191 de metri pătrați, potrivit declarației de avere.

ADVERTISEMENT

La capitolul ”clădiri”, ministrul Voiculescu a trecut în declarația de avere un spațiu de producție în suprafață de 109 metri pătrați, dobândit în 2015. Totodată, la rubrica ”Active financiare”, Vlad Voiculescu a trecut patru conturi bancare, două de cont curent și două depozite, în valoare totală de aproximativ 84.000 de lei.

Ministrul mai declară 31 de mii de euro într-un depozit bancar şi aproximativ 53 de mii de lei într-un cont curent. De asemenea, Vlad Voiculescu a acordat în anul 2018 un împrumut în valoare de 222.000 lei.

ADVERTISEMENT