ADVERTISEMENT
News

Vlad Voiculescu și-a prezentat diploma de studii de la Universitatea din Viena

Autor: Flaviu Popa | 10.02.2021 | 08:29
Vlad Voiculescu și-a prezentat diploma de studii de la Universitatea din Viena
PNL reacționează la acuzațiile lansate de fostul ministru al Sănătății. Sursa foto: hepta.ro

Ministrul Vlad Voiculescu și-a publicat diploma de studii de la Universitatea din Viena, Vienna University of Economics and Business.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Voiculescu a postat pe Facebook un atestat privind echivalarea ei cu o diplomă de master în domeniul administrarea afacerilor.

Voiculescu s-a văzut nevoit să facă aceste precizări după ce în spațiul public s-a vehiculat faptul că nu ar avea studii superioare.

ADVERTISEMENT

Vlad Voiculescu și-a publicat diploma de la facultate

În baza O.M.E.C.Ş. nr. 5269/2015 şi a avizului de legalitate nr. 1138 acordat de către Direcţia Generală Juridică la data de 15.01.2016, se atestă că diploma de studii, eliberată de Vienna University of Economics and Business, Republica Austria, la data de 04.10.2011, domnului Vasile-Voiculescu Vlad se echivalează cu diplomă de master (ciclul II) în domeniul administrarea afacerilor, specializarea administrarea afacerilor”, este menționat în documentul prezentat de Voiculescu.

Prezentul atestat cuprinde şi ciclul de licenţă pentru care nu i s-a eliberat o diplomă distinctă, conferă aceleaşi drepturi cu absolvenţii instituţiilor de învăţământ superior similare, acreditate, din România şi este valabil cu prezentarea diplomei menţionate mai sus în original”, se mai arată în document.

ADVERTISEMENT
Dovada studiilor lui Vlad Voiculescu
Dovada studiilor lui Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu și-a prezentat diplomele
Vlad Voiculescu și-a prezentat diplomele

Evenimentul Zilei, care cita un răspuns oficial al Centrului Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor (CNRED), anunțase că ministrul Voiculescu nu are diplomă de licență.

„Diploma de licenţă nu este unul şi acelaşi lucru cu masteratul. Licenţa atestă absolvirea unei facultăţi. În baza ei, absolventul poate să exercite profesia pentru care s-a pregătit în facultate. Diploma de licenţă este singura care atestă absolvirea unei facultăţi”, menționa sursa citată.

ADVERTISEMENT

După incendiul de la „Matei Balș”, EVZ a solicitat CNRED să lămurească situația lui Vlad Voiculescu, însă au primit următorul răspuns: „Am preluat solicitarea dumneavoastră (număr de înregistrare: 20/BCC/1.02.2021), vom reveni cu informațiile solicitate în conformitate cu prevederile legale în temeiul cărora ați formulat-o. Vă mulțumim!”. „Are diplomă, dar nu prea”, a fost concluzia publicației.

Între timp, PSD a depus o moțiune simplă împotriva lui Vlad Voiculescu, fiind considerat un ministru depășit de situație.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!