Fotbal intern

Vladimir Cohn este interesat să revină la Dinamo! ”E mai mult o obligaţie faţă de clubul ăsta”

14.06.2019 | 23:19
Vladimir Cohn este interesat să revină în acționariatul clubului Dinamo

Fostul acționar Vladimir Cohn este interesat să revină la clubul Dinamo București și a precizat că și-a dat acordul pentru o întâlnire cu Mircea rednic și Nicolae Badea. El a precizat că fostul tehnician al ”câinilor”, demis la finalul sezonului recent încheiat din Liga 1 Betano, ar urma să fie acționar majoritar dacă vor ajunge la o înțelegere cu Ionuț Negoiță.

Vladimir Cohn este interesat să revină la Dinamo: ”Procesul de cumpărare implică foarte multă birocraţie”

”Trebuie să vorbesc cu Nicu Badea întâi, să vedem când e şi el disponibil, când e şi Rednic disponibil. Şi ne întâlnim  cu plăcere. Sunt interesat de revenirea la Dinamo, sigur. E o treabă mai mult de obligaţie faţă de clubul ăsta, care se cam duce spre retrogradare dacă nu avem mare atenţie. Nu că e o datorie, e un fel de… dinamovişti vechi, care am respectat întotdeauna acest club şi care din greşeală lumea l-a asociat cu miliţia şi cu securitatea. Era o echipă de fotbal, compusă din fotbaliști extraordinari, care jucau un fotbal frumos. Am rămas toţi îndrăgostiţi de fraţii Nunwailler, de Dinu, de Frăţilă, de Pârcălab, de Piţi Varga… Ăsta e Dinamo, nu Rudias, Giani şi Ţapanini şi alţi caraghioşi d-ăştia”, a fost declarația prin care Vladimir Cohn a spus că este interesat de revenirea la Dinamo.

”Bineînţeles că o asemenea investiţie are nevoie de un proces de due-diligence, care să explice exact ce se ia, ce nu se ia, ce e al lui, ce nu e al lui… Procesul de cumpărare al unui asemenea pachet de acţiuni implică foarte multă birocraţie, un proces de due diligence, să vedem ce are, ce nu are, ce se întâmplă, ce se va întâmpla. Deocamdată e doar o simplă discuţie şi o dorinţă a domnului Badea şi a mea să ajutăm clubul printr-o formă sau alta. Prin Rednic, care se pare că totuşi e dornic de o asemenea aventură. Rednic ar urma să fie acționarul majoritar”, a mai afirmat Cohn la Telekom Sport.

Vladimir Cohn și Cristi Borcea urmăresc din tribună un meci disputat de Dinamo

”Dinamo e pe pozitiv cu Negoiță”

Întrebat cum caracterizează perioada în care Ionuț Negoiță a fost la cârma lui Dinamo, Vladimir Cohn crede că se poate vorbi de lucruri pozitive: ”A ţinut clubul, l-a menţinut, a rămas în Divizia A… într-un total e pe pozitiv, nu e pe negativ. Nu uita că anul trecut era să câştigăm campionatul. Dacă era în Liga a 4-a, ca Steaua, era mai bine? Eu nu preiau nimic. Dacă se preia şi se cumpără, va fi o firmă care va cumpăra, nu eu. Cohn nu cumpără nicio acţiune. O firmă în care Cohn e acţionar, poate, va cumpăra nişte acţiuni. Atâta tot. Gândiţi-vă altfel, nu vă mai gândiţi ca la piaţă”.

Mircea Rednic a sspus în mai multe rânduri că îți dorește să devină acționar la Dinamo, iar Ionuț Negoiță i-a făcut o ofertă de vânzare a 51% din acțiunile clubului pentru trei milioane de euro plătibili în trei rate egale. Fostul tehnician al ”câinilor” a avut o replică acidă la adresa patronului dinamovist spunând că a primit termen o săptămână să dea un răspuns ofertei ”de ziceai că vreau să cumpăr Barcelona”.