News

Vladimir Putin a fost la slujba de Paște, la Moscova! I-a oferit un ou Patriarhului Kiril

Vladimir Putin a participat la Slujba de Înviere în catedrala din Moscova și i-a oferit, conform tradiției, un ou Patriarhului Kiril al Rusiei, cel care a rostit tradiționalul ”Hristos a Înviat”.
24.04.2022 | 09:33
Vladimir Putin a fost la slujba de Paste la Moscova Ia oferit un ou Patriarhului Kiril
Vlkadimir Putin, alături de primarul Moscovei, la Slujba de Înviere/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin și-a făcut apariția în Catedrala Mântuitorului Hristos din Moscova înainte de miezul nopții și a asistat la o parte din slujba de Înviere ținută de Parriarhul Kiril.

Vladimir Putin i-a oferit un ou Patriarhului Kiril, de Paște

Îmbrăcat sobru, în costum albastru închis și cu cravată vișinie, Vladimir Putin a luat Lumină, conform tradiției și a asistat la slujba de Înviere. Alături de președintele rus a fost prezent și primarul Moscovei, Serghei Sobyanin.

ADVERTISEMENT

Conform tradiției rusești, Vladimir Putin i-a oferit un on decorativ Patriarhului Kiril, cel care ținea slujba de Înviere, darul făcut reprezentând miracolul Paștelui și triumful vieții asupra morții.

Liderul rus și-a făcut semnul crucii de mai multe ori în timpul ceremoniei. Când Patriarhul Kiril a anunțat ”Hristos a înviat”, Vladimir Putin s-a alăturat celorlalți membri ai congregației cu replica „Cu adevărat a înviat”, susține presa internațională care remarcă că, în afară de tradiționala urare, nu a mai scos niciun cuvânt.

ADVERTISEMENT

Vladimir Putin și-a creat imaginea unui om credincios, el participând adeseori la slujbe bisericești. De altfel, de-a lungul timpului, el a fost văzut la mai toate slujbele sărbătorilor religioase mari, alături de oameni, în marile biserici ale Rusiei, fie că e vorba de cea din Moscova, fie că vorbim de Catedrala Sf. Isaac din Sankt Petersburg sau de bisericile din zona reședințelor sale oficiale.

Patriarhul Kiril, apel la pace, de Paște! Nicio vorbă despre războiul Rusiei din Ucraina

Cu ocazia Paștelui, Patriarhul Kiril a transmis un mesaj care pare să îndemne la pace, chiar dacă nu vorbește de cumplitul război declanșat de Vladimir Putin în Ucraina, înaltul prelat rus vorbind și despre unitatea creștinilor ortodocși.

ADVERTISEMENT

”Când lumea este dezbinată de conflicte şi contradicţii, când ura, frica şi ostilitatea şi-au făcut sălaş în inimile multor persoane, este important să nu uităm de credinţa creştină şi de a ne arăta iubirea faţă de semenii noştri, singura care poate vindeca rănile provocate de rău şi de falsitate”, spunea Patriarhul Kiril, conform Agerpres.

Cu toate acestea, în timpul slujbei de Paște, Patriarhul Kiril a avut grijă să nu îl supere pe Vladimir Putin cu mesaje despre pace și înțelegere, și, conform presei internaționale, nu a vorbit nicio secundă despre ceea ce se petrece în Ucraina sau în cadrul ”operațiunii militare speciale”.

ADVERTISEMENT

Vladimir Putin și Patriarhul Kiril par să fie, în ultimii ani, din ce în ce mai apropiați, amândoi susținând că Ucraina nu este o țară, iar ucrainenii sunt tot ruși, retorică prin care încearcă să justifice cele două luni de război sângeros care are loc în țara vecină Rusiei, după invadare.

ADVERTISEMENT