News

Vladimir Putin a resimțit reacții adverse după vaccinare. Ce a pățit liderul de la Moscova

29.03.2021 | 14:47
Vladimir Putin a resimtit reactii adverse dupa vaccinare Ce a patit liderul de la Moscova
Vladimir Putin a resimțit reacții adverse după vaccinare. Ce a pățit liderul de la Moscova Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Vladimir Putin a resimțit reacții adverse după vaccinare. Liderul de la Moscova a povestit pentru o televiziune locală ce a pățit după administrarea serului.

Inițial, purtătorul său de cuvând a transmis că șeful statului rus se simte bine după ce s-a spus procedurii. Vladimir Putin a fost imunizat marți, 23 martie.

ADVERTISEMENT

Duminică, 28 martie, liderul de la Kremlin a declarat că a experimentat mici efecte secundare ale primei doze a vaccinului împotriva Covid-19. La fel ca și până acum, el a refuzat să dezvăluie care dintre cele trei seruri rusești i-a fost inoculat.

Vladimir Putin a resimțit reacții adverse după vaccinare. Ce a pățit liderul de la Moscova

„M-am trezit a doua zi dimineață după vaccinare și mi s-a părut că simt o ușoară durere a mușchilor. Am luat un termometru … temperatura era una normală”, a spus Putin pentru postul de stat Rossiya 1, transmite Reuters.

ADVERTISEMENT

Liderul de la Moscova a menționat și că a simțit o ușoară stare de inconfort la locul injectării. Acesta a subliniat că doar medicul care i-a administrat serul știe care dintre cele trei vaccinuri rusești i-a fost administrat.

Șeful statului rusesc a fost unul dintre ultimii lideri politici care s-au supus procedurii. Întârzierea cu care a acceptat să fie imunizat a stârnit controverse la nivel mondial. Putin a explicat că aceasta a fost cauzată de necesitatea de a-l combina cu alte vaccinuri pe care intenționa să le primească.

ADVERTISEMENT

În plus, liderul de la Kremlin a susținut de mai multe ori că serurile produse de cercetătorii ruși sunt sigure și eficiente. Cel mai cunoscut dintre cele trei este Sputnik V, deja utilizat și în alte țări. Cu toate acestea, două treimi dintre cetățenii țării nu vor să fie imunizați cu acesta. Oamenii au motivat decizia prin prezența efectelor secundare.

Campania de vaccinare împotriva coronavirusului a început în luna decembrie în Rusia. Vladimir Putin a anunțat săptămâna trecută că 4,3 milioane de ruși au primit ambele doze de ser. Se așteaptă ca imunitatea de masă să fie atinsă la începutul verii, iar restricțiile ridicate.

ADVERTISEMENT

De la începutul pandemiei, Rusia a înregistrat peste 4,5 milioane de infectări, la o populație de peste 145 milioane de oameni, aflându-se pe locul cinci în lume la numărul total al cazurilor. Numărul deceselor se apropie și el de 100.000.

ADVERTISEMENT