News

Vladimir Putin, acuzații grave la adresa Ucrainei și SUA: ”Componente de arme biologice, create în vecinătatea graniţelor noastre”

Vladimir Putin a lansat, luni, acuzații extrem de grave la adresa Ucrainei și SUA. Liderul de la Kremlin s-a referit din nou la ”componente de arme biologice” care ar fi fost create la granițele Rusiei.
16.05.2022 | 17:15
Vladimir Putin acuzatii grave la adresa Ucrainei si SUA Componente de arme biologice create in vecinatatea granitelor noastre
Vladimir Putin spune că Rusia deține ”probe documentare” despre dezvoltarea ”unor componente de arme biologice” lângă graniţele sale. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Vladimir Putin a reluat seria de acuzații extrem de grave îndreptate împotriva Statelor Unite ale Americii și a unei implicări în producerea de arme biologice în Ucraina.

Vladimir Putin spune că Rusia deține ”probe documentare” despre dezvoltarea ”unor componente de arme biologice” lângă graniţele sale

Președintele Vladimir Putin a participat, luni, la summitul aniversar al Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO), de la Moscova.

ADVERTISEMENT

În cadrul evenimentului, acesta a reluat acuzațiile la adresa Statelor Unite. Americanii sunt acuzați din nou că au creat arme biologice în laboratoare amplasate în spațiul post-sovietic.

Liderul rus a acuzat Washington-ul că ar colecta materiale biologice și ar studia specificul răspândirii bolilor periculoase, cu scopul de a folosi informațiile împotriva Rusiei.

ADVERTISEMENT

Putin a dezvăluit că Moscova ar fi obţinut, în timpul operațiunii din Ucraina, ”probe documentare ale unor componente ale armelor biologice care au fost create în principal” în apropierea granițelor Rusiei, relatează Interfax.

”Acum, în cadrul unei operațiuni speciale în Ucraina, s-au obținut dovezi documentare că în imediata vecinătate a granițelor noastre au fost create componente ale armelor biologice, cu încălcarea convențiilor privind interzicerea armelor biologice și cu toxine.

ADVERTISEMENT

Erau puse la punct metode și mecanisme posibile pentru a destabiliza situația epidemiologică din spațiul post-sovietic”, a spus Putin în cadrul summitului de la Moscova.

Rusia cere ca ONU să investigheze aceste ”descoperiri”

Rusia a anunțat că intenționează să trimită ”dovezile” descoperite în Ucraina către Consiliului de Securitate al ONU pentru desfășurarea unei investigații asupra activităților biologice militare din statul vecin.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut de reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, scrie TASS.

”Am adunat deja o cantitate semnificativă de material care indică în mod direct o încălcare de către SUA a Convenției privind armele biologice și cu toxine. Continuăm să colectăm și să analizăm aceste materiale”, a spus oficialul rus.

”De îndată ce colectarea materialelor este finalizată, le vom înainta Consiliului (ONU) pentru o anchetă. Sperăm că acest lucru va face posibilă oprirea permanentă a activităților biologice militare care amenință pacea și securitatea internațională”, a adăugat Nebenzia.

ADVERTISEMENT