News

Vladimir Putin ar fi mers cu valiza nucleară la înmormântarea lui Jirinovski. A fost cărată de un bodyguard al liderului rus

Apariție suspicioasă a lui Vladimir Putin la funeraliile ultranaționalistului Vladimir Jirinovski. Liderul de la Kremlin și-ar fi adus cu el o valiză nucleară.
08.04.2022 | 23:56
Vladimir Putin ar fi mers cu valiza nucleara la inmormantarea lui Jirinovski A fost carata de un bodyguard al liderului rus
Putin, apariție controversată la funeraliile lui Vladimir Jirinovski. Sursa foto: Twitter, The Sun, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Momentul în care Vladimir Putin a venit să-și ia rămas bun de la Vladimir Jirinovski (naționalistul rus care a amenințat că va scălda Republica Moldova într-o baie de sânge-n.r) nu a fost deloc trecut cu vederea. Sunt speculații potrivit cărora valiza purtată de bodyguard-ul său era una ”nucleară”.

Vladimir Putin, prezent cu valiza nucleară la funeraliile lui Vladimir Jirinovski

Valiza ar conține butoanele de declanșare ale arsenalului nuclear al Rusiei. Ar fi dotată și cu un cod personalizat. În timp ce ar fi fost ținută de agentul de securitate, liderul rus s-a îndreptat cu un buchet de flori către trupul fără viață al fostului președinte al Partidului Liberal Democrat (LDPR), scrie The Sun.

ADVERTISEMENT

Vladimir Jirinovski a avut parte, vineri, de o slujbă religioasă la Catedrala Iisus Mântuitorul din Moscova, oficiată de patriarhul Kirill. În cadrul evenimentului i s-a adus și un ultim omagiu, având capacul sicriului deschis.

După ce i-a depus florile, Putin și-a așezat mâna dreaptă pe coșciug, a tăcut preț de câteva secunde, iar apoi și-a făcut o cruce. Înainte ca el să-și ia rămas bun de la fostul politician, toți cei prezenți au avut grijă să-i facă un coridor, pentru a putea trece.

ADVERTISEMENT

”Vladimir Jirinovski a fost un politician experimentat, energic, o persoană deschisă comunicării, un orator strălucit şi un polemist”, ar fi spus Vladimir Putin, după ce a aflat de moartea lui Jirinovski.

Cum arată pe interior valiza nucleară a lui Vladimir Putin

Valiza nucleară a lui Putin a fost creată în 1980. La un moment dat, în anul 2019, a fost arătată la o televiziune din Moscova. De altfel, se mai spune că ar fi trei astfel de valize, la care au acces doar trei dintre oamenii lui Vladimir Putin, oficiali militari de rang înalt.

ADVERTISEMENT
Așa arată una dintre valizele nucleare ale lui Putin
Așa arată una dintre valizele nucleare ale lui Putin. Sursa foto: TV FOTO /The sun

 

În timp ce Vladimir Putin s-a prezentat la înmormântarea lui Jirinovski, în Ucraina a avut loc un alt atac sângeros al soldaților ruși. Au lansat o rachetă asupra unei gări din Kramatorsk, astfel, și-au pierdut viața 30 de civili, iar alți 100 au fost răniți.