News

Vladimir Putin are un palat de 1 miliard de dolari la Marea Neagră. Cum arată colosul. FOTO

15.05.2019 | 12:35
Vladimir Putin are un palat de 1 miliard de dolari la Marea Neagra Cum arata colosul FOTO
ADVERTISEMENT

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, care a devenit recent tată de gemeni, se spune că este cel mai bogat om al planetei! Dovadă stă palatul construit la malul Mării Negre, în anul 2009, care se pare că a costat nu mai puțin de un miliard de dolari! De ani de zile circulă zvonuri cum că Vladimir Putin şi-ar fi construit un palat impresionant în sudul Rusiei cu banii furaţi de la fondul de stat, informează International Business Times. (Vezi imaginile in GALERIA FOTO)

Palatul lui Vladimir Putin ar fi costat un miliard de dolari

În 2015 au fost publicate fotografii ale palatului situat lângă Praskoveevka, în Krasnodar Krai. Proprietatea de 67 de hectare situată lângă Marea Neagră are mai multe terenuri de sport, dar și parcuri, piscine şi chiar un mic sătuc pentru angajații care au grijă de palatul lui Vladimir Putin.

ADVERTISEMENT

În documentele publice se arată că proprietatea este un hotel, dar activiştii ruşi din opoziţie susţin că palatul aparţine de fapt lui Vladimir Putin. Ca argumente, activiștii spun că palatul este păzit de serviciile de securitate ale statului, dar spun că au găsit și anumite documente incriminatoare care demonstrează cine este defapt proprietarul palatului.

Vladimir Putin ar fi cel mai bogat om al planetei

Costurile construcţiei palatului au fost estimate (2009) la 1 miliard de dolari de către Kolesnikov, un opozant al lui Putin. Primele fotografii cu domeniul respectiv au apărut în 2010 pe site-ul RuLeaks.net, varianta rusească a WikiLeaks. Kremlinul a negat în mod constant că palatul este construit pentru Putin, şi a respins acuzaţiile de corupţie care i se aduc liderului Vladimir Putin.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă activițștii ruși, dar și câteva reviste de profil spun că Vladimir Putin ar fi cel mai bogat om din lume, președintele tocmai ce s-a confruntat cu o…scădere de salariu! Președintele Rusiei a câștigat 18,7 milioane de ruble, aproximativ 290.000 de dolari în 2017, a anunțat Kremlinul, citat de publicația de stat RIA Novosti.

Salariul său în 2018 a scăzut însă la 8,6 milioane de ruble, 134.000 de dolari. Așadar, în 2018 președintele rus a primit un salariu de aproximativ 11.500 de dolari pe lună. Potrivit declarației de avere din 2018, Vladimir Putin deține un apartament de 77 metri pătrați plus un garaj și folosește o locuință de serviciu de 153 mp.

ADVERTISEMENT

Vladimir Putin mai are, oficial, două mașini, un GAZ M21 și o Lada Niva, cărora li se adaugă și o rulotă. Liderul de la Kremlin a fost însă acuzat că, în mod neoficial, ar avea o avere amețitoare de 200 de miliarde de dolari, potrivit unor specialiști.