ADVERTISEMENT
News

Vladimir Putin consideră că Navalnîi a meritat pedeapsa. Ce a declarat la summit-ul de la Geneva

Vladimir Putin, președintele Rusiei a vorbit despre pedeapsa pe care a primit-o Aleksei Navalnîi, unul dintre cei mai critici opozanți ai regimului, considerând că aceasta este una corectă.
Autor: Rareș Mușătoiu | 16.06.2021 | 21:24
Vladimir Putin consideră că Navalnîi a meritat pedeapsa. Ce a declarat la summit-ul de la Geneva
Vladimir Putin consideră că Navalnîi a meritat pedeapsa. Ce a declarat la summit-ul de la Geneva foto: hepta.ro

Aleksei Navalnîi a fost condamnat în luna februarie a acestui an la trei ani și jumătate de închisoare cu executare pentru “instigare la proteste”, fiind trimis alături de deținuții de drept comun.

ADVERTISEMENT

În închisoare, liderul opoziției ruse a intrat în greva foamei, protestând față de condițiile din penitenciar, iar medicii au atras atenția asupra faptului că starea lui de sănătate este una foarte fragilă.

Putin crede că pedeapsa lui Navalnîi e meritată. Ce a declarat la summit-ul de la Geneva

Miercuri, la Geneva a avut loc un summit în care s-au întâlnit președintele SUA, Joe Biden și omologul său rus, Vladimir Putin.

ADVERTISEMENT

În cadrul acesteia, președintele rus a vorbit și despre încarcerarea lui Navalnîi, cel mai cunoscut opozant al regimului de la Kremlin.

Acesta a considerat că pedeapsa cu închisoare este una corectă și că activistul și-a dorit aceste consecințe: “El a acționat deliberat pentru a fi arestat”, a declarat liderul rus, conform News.ro

ADVERTISEMENT

Aleksei Navalnîi a fost arestat când a revenit în Rusia după ce a fost tratat în Germania, acesta fiind otrăvit cu Noviciok la începutul acestui an.

Întâlnirea vine într-un moment extrem de dificil în domeniul relațiilor internaționale între Federația Rusă și Statele Unite ale Americii.

ADVERTISEMENT

Relațiile SUA-Rusia sunt tot mai încordate

Tensiunea dintre cele două state s-a intensificat în urmă cu aproximativ trei luni, după ce au apărut rapoarte recent declasificate despre tentativele de imixtiune a Rusiei în alegerile prezidențiale din 2020, impunerea de către SUA de noi sancțiuni Moscovei după otrăvirea liderului opoziției Aleksei Navalnîi și după ce președintele american Biden l-a numit pe omologul rus “ucigaș” într-un interviu difuzat de ABC News.

“Noua administrație americană este la putere de două luni, iar o aniversare simbolică de 100 de zile este chiar după colț, un moment adecvat pentru ca echipa Biden să evalueze în ce are succes și în ce nu”,  a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Rusia, Maria Zakharova, citată de The Independent.

ADVERTISEMENT

O pauză ar permite, de asemenea, americanilor să “recunoască riscurile asociate” relației tot mai complicată dintre cele două națiuni “pe care administrația de la Washington a adus-o într-un impas în ultimii ani” a adăugat Zakharova.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!