News

Vladimir Putin vrea să blocheze conținutul ”toxic” de pe internet. Ce îl deranjează pe președintele Rusiei

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a ordonat administraţiei sale să ia în considerare un nou sistem pentru a interzice conţinutul ”toxic” de pe internet.
30.01.2022 | 13:46
Vladimir Putin vrea sa blocheze continutul toxic de pe internet Ce il deranjeaza pe presedintele Rusiei
ADVERTISEMENT

Vladimir Putin intentionează vrea să facă un pic de curățenie pe internet. Președintele rus dorește eliminarea conținutul ”toxic” pe care îl consideră vinovat pentru coruperea minorilor.

Preşedintele Rusiei a ordonat administraţiei sale să ia în considerare un nou sistem pentru a interzice conţinutul nociv de pe internet. Momentan, detaliile nu au fost făcute publice, transmite Reuters.

ADVERTISEMENT

Noul sistem, cuprins într-o listă de ordine prezidenţiale de pe site-ul Kremlinului, a fost descris ca un ”registru autoreglementat al conţinutului toxic” care ar fi folosit ”pentru protejarea minorilor”. El va fi revizuit pe 1 iunie, conform mediafax.ro.

Vladimir Putin intră în război cu internetul. Președintele Rusiei dorește un nou sistem pentru blocarea conţinutului ”toxic”

Ordinul, care datează de joi, 27 ianuarie, a fost semnalat pentru prima dată de presa rusă sâmbătă.

ADVERTISEMENT

Vladimir Putin consideră că internetul este responsabil pentru coruperea tinerilor, dar și pentru alimentarea protestelor de stradă ale oponenţilor politici consideraţi extremişti de către autorităţi.

Rusia a intensificat încă de anul trecut presiunea asupra companiilor străine de tehnologie, impunând pedepse considerabile.

ADVERTISEMENT

Putin vrea să elimine conținutul ”toxic” de pe internet. Anul trecut, Google a fost amendat cu 100 de milioane de dolari

Pentru că nu a şters un conţinut „interzis” conform legislaţiei ruse, Google a fost amendat cu aproape 100 de milioane de dolari, în 2021.

În decembrie, președintele Rusiei şi-a exprimat sprijinul pentru o propunere a unui membru al consiliului său pentru drepturile omului.

ADVERTISEMENT

Acesta a solicitat un nou mecanism voluntar de interzicere a conţinutului toxic, pe care platformele online ruse ar fi de acord în schimbul unui tratament preferinţial în faţa platformelor străine.

Tensiuni mari la granița dintre Rusia și Ucraina

În tot acest timp, conflictul dintre Rusia și țările Nato continuă să devină tot mai tensionat. La granițele Ucrainei se află 130.000 de soldați ruși și echipamente militare. Forța este suficientă pentru a invada toată țara, susțin experții.

“Având în vedere tipul de forțe care sunt desfășurate, manevrele din teren, artileria, rachetele balistice, forțele aeriene, toate puse împreună, dacă acestea sunt dezlănțuite asupra Ucrainei, ar fi o invazie majoră, care s-ar solda cu un număr semnificativ de victime”, a declarat Gen. Mark Milley, Chairman, președinte al Statului Major Întrunit, conform știrileprotv.

ADVERTISEMENT