News

Video. Vladimir Putin, discurs în fața națiunii. Liderul rus amenință cu folosirea armelor nucleare dacă Rusia e atacată: “Nu glumesc!”

Vladimir Putin a susținut un discurs adresat națiunii ruse. Liderul de la Kremlin a anunțat o mobilizare parțială și a amenințat din nou cu folosirea armelor nucleare.
21.09.2022 | 09:26
Video Vladimir Putin discurs in fata natiunii Liderul rus ameninta cu folosirea armelor nucleare daca Rusia e atacata Nu glumesc
Vladimir Putin anunță mobilizarea generală. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT
21-09-2022
06:26

Vladimir Putin amenință cu folosirea armelor nucleare dacă Rusia e atacată: “Nu glumesc!”

În discursul său adresat națiunii ruse, Vladimir Putin a amenințat din nou cu folosirea armelor nucleare în cazul în care Rusia va fi atacată.

Putin a acuzat Occidentul că este implicat într-un ”șantaj nuclear” și a remarcat ”declarațiile unor reprezentanți de rang înalt ai principalelor state NATO cu privire la posibilitatea de a folosi arme nucleare de distrugere în masă împotriva Rusiei”.

Dictatorul de la Kremlin a ținut să le amintească statelor vestice că Rusia deține arme de distrugere în masă pe care le poate folosi dacă se simte amenințată.

”Celor care își permit astfel de afirmații cu privire la Rusia, vreau să le reamintesc că țara noastră are și diverse mijloace de distrugere și mai moderne decât cele ale țărilor NATO.

Iar atunci când integritatea teritorială a țării noastre este amenințată, pentru a proteja Rusia și poporul nostru, cu siguranță vom folosi toate mijloacele pe care le avem la dispoziție”, a spus Putin.

”Nu este o glumă”, a subliniat acesta.

Vezi discursul complet tradus în engleză al lui Vladimir Putin din 21 septembrie

21-09-2022
06:14

Vladimir Putin anunță o mobilizare parțială. Liderul de la Kremlin lansează acuzații la adresa Occidentului

Vladimir Putin a susținut primul discurs în fața națiunii ruse după declanșarea invaziei în Ucraina.

Liderul de la Kremlin anunță o mobilizare parțială și lansează acuzații la adresa Occidentului.

”Trebuie să luăm o decizie urgentă pentru a ne proteja poporul în ținuturile eliberate. În acest sens, am cerut Ministerului Apărării să fie de acord cu mobilizarea parțială.

Decretul a fost deja semnat, mobilizarea parțială începe astăzi. Toți cetățenii care vor fi mobilizați vor avea statut de forță armată deplină. Doar cei care sunt în rezervă vor fi înrolați. Ei vor fi antrenați suplimentar, având în vedere că e o operațiune specială”, a declarat Putin.

Putin a mai spus, în discursul său, că Rusia va sprijini referendumurile anunțate pentru acest weekend la Lugansk, Donețk, Herson și Zaporojie pentru aderare la Federația Rusă.

Dictatorul rus a lansați acuzații grave la adresa Occidentului. ”În politica sa agresivă anti-rusă, Occidentul a depășit toate liniile”, a spus președintele rus. El a spus că Occidentul plănuiește să distrugă Rusia.

21-09-2022
03:50

Mesajul liderului de la Kremlin ar putea fi transmis miercuri dimineață

Presa internațională notează că discursul lui Putin în fața națiunii ruse, programat inițial marți seară, va fi difuzat miercuri dimineață.

Media rusă, citată de Sky News, sugerează că ieșirea liderului de la Kremlin avea loc la ora 9:00, ora Moscovei (tot ora 9.00 în România).

Alți reporteri de la Moscova oferă indicii că președintele va vorbi dimineața, fără să ofere detalii în privința orei.

Jurnaliștii apropiați de Kremlin le-au transmis cetățenilor ruși marți seara, să meargă la culcare pentru că ieșirea lui Putin va avea loc ”Mâine!” (n.r. miercuri), a postat prezentatorul TV Vladimir Soloviov, pe Telegram.

20-09-2022
19:48

Discursul lui Putin, în timpul nopții?

Discursul lui Vladimir Putin a fost deja înregistrat și va fi difuzat, cel mai probabil, cândva la ora 4.30 dimineața (ora României).

La fel ca și în anunțul din februarie, când a invadat Ucraina, Putin așteaptă ca estul Rusiei să se trezească, pentru ca mesajul să ajungă până la Vladivostok.

”Discursul înregistrat de Putin va fi difuzat pe 21 septembrie, când Orientul Îndepărtat al Rusiei „se trezește”, a transmis variantă rusească a Forbes.

Unele voci spun că președintele rus Vladimir Putin va anunța mobilizarea generală a populației în contextul războiului din Ucraina.

Vladimir Putin se va adresa națiunii ruse

Cu toate acestea, discursul lui Vladimir Putin se lasă așteptat. Inițial, acesta era programat la ora 20:00, dar a fost mutat la 21:00, iar apoi la 22:00. Ulterior, canalele principale de propagandă de la Kremlin au șters știrea în care anunțau că Putin va ține un discurs televizat.

ADVERTISEMENT

Întreaga presă din Europa, precum și cea din Rusia, au analizat posibilul discurs al lui Vladimir Putin și au încercat să afle ce ar putea transmite acesta.

Corespondentul Kommersant la Moscova a scris pe Twitter că Vladimir Putin va face o declarație specială în fața poporului rus, despre ”Operațiunea Specială” din Ucraina, după care este așteptată o declarație a ministrului apărării, Serghei Șoigu.

ADVERTISEMENT

Între timp, publicația Dialog din Ucraina vorbește despre posibila mobilizare generală a trupelor din Ucraina.

“Informația este furnizată de “RBK”, cu referire la surse apropiate Administrației Prezidențiale. Totodată, conținutul acestei declarații nu a fost încă anunțat. Există posibilitatea ca Putin să anunțe o mobilizare, precum și să anunțe introducerea legii marțiale în țară“, a anunțat sursa citată.

ADVERTISEMENT

Corespondentul BBC la Moscova, Will Vernon, a anunțat că situația se schimbă rapid la Moscova.

“Parlamentul rus adoptă o lege care introduce concepte de mobilizare și lege marțială. “Republicile” rebele din estul Ucrainei, sub controlul Kremlinului anunță referendumuri privind aderarea la Rusia în perioada 23-27 septembrie. Putin îndeamnă industria să stimuleze producția de arme”, a anunțat corespondentul BBC.

Între timp, în SUA, consilierul pentru securitate națională al lui Joe Biden, Jake Sullivan, a anunțat oficial că Statele Unite ale Americii dețin informații că Vladimir Putin va lua măsuri de mobilizare a populației. Informațiile sunt momentan contradictorii și, deși propaganda rusă cere mobilizarea generală, nu se știe exact ce va decide Vladimir Putin. Mai mult, există informații că discursul ar fi fost anulat sau amânat pe termen nedeterminat.

ADVERTISEMENT