Life

Cine este fosta soţie a lui Vladimir Putin. Dezvăluiri despre relaţia dintre Liudmila şi preşedintele Rusiei: “Mi-am dat seama că nu am de ales”

Liudmila și Vladimir Putin au fost căsătoriți vreme de două decenii, din căsnicia lor rezultând și cele două fete ale cuplului. După divorțul de politician, Liudmila și-a refăcut viața și trăiește într-o vilă din Franța.
20.02.2022 | 15:48
Cine este fosta sotie a lui Vladimir Putin Dezvaluiri despre relatia dintre Liudmila si presedintele Rusiei Miam dat seama ca nu am de ales
Liudmila a fost căsătorită 20 de ani cu actualul lider de la Kremlin, cu care are două fete
ADVERTISEMENT

Liudmila (64 de ani astăzi) și Vladimir Putin (69 de ani) s-au căsătorit pe 28 iulie 1983 şi au locuit inițial în Germania de Est, din 1985 până în 1990. Împreună au două fete, pe Maria (37 de ani) şi pe Yekaterina (36 de ani).

Divorțul a survenit în 2014, după mai bine de două decenii de căsnicie, și s-a dorit unul silențios, în contextul în care Vladimir Putin era deja de ani buni unul dintre cei mai puternici oameni din lume.

ADVERTISEMENT

Într-o biografie a lui Vladimir Putin publicată în Foreign Policy acum 20 de ani, Liudmila ar fi povestit că a trebuit să nască singură primul copil al cuplului, pentru că soțul ei era plecat într-o călătorie de afaceri.

Germanii susțin că Putin și-a bătut prima soție

Femeia a susținut că, la întoarcere, Putin a ordonat ca fetița să se numească Maria după mama sa, chiar dacă soția sa prefera numele de Natașa: ”Am plâns o zi întreagă, dar apoi mi-am dat seama că nu aveam de ales și fiica mea avea să fie Maria”. 

ADVERTISEMENT

În 2011, mass-media germană a publicat fișiere de arhivă de la agenția de spionaj din Germania de Vest, în care Putin era acuzat că își lovise soția în perioada petrecută printre străini. Potrivit jurnaliștilor, Liudmila s-ar fi împrietenit cu un agent și i-a povestit acestuia că soțul ei o agresa și că a avut numeroase relații extraconjugale.

Și presa rusă a amintit în câteva rânduri despre idilele lui Vladimir Putin, investigația Proekt Media din 2020 dezvăluind că liderul de la Kremlin ar mai avea o fiică, născută în 2003, dintr-o legătură sentimentală cu o milionară rusă.

ADVERTISEMENT

Un ziar a fost închis după ce a scris că Putin are o idilă cu o gimnastă celebră

După ce un ziar moscovit a scris, în aprilie 2008, că Vladimir Putin ar fi divorțat de Liudmila pentru a se logodi cu gimnasta Alina Kabaeva, informația a fost negată vehement de Kremlin, iar publicația a fost închisă.

După separarea de Putin, Liudmila s-a stabilit în Franța, acolo unde și-a refăcut viața alături de Artur Oceretnîi, un om de afaceri care activează în cadrul unei importante agenții de organizare de evenimente.

ADVERTISEMENT

Vilă de 7 milioane euro pentru fosta nevastă a lui Putin

Cei doi locuiesc într-o vilă amplasată lângă stațiunea franceză Biarritz, evaluată la nu mai puțin de 7 milioane de euro. Și asta în pofida faptului că resursele financiare declarate ale fostei soții a lui Vladimir Putin erau unele mai degrabă modeste, cifrate la câteva mii de dolari anual, în perioada căsniciei cu președintele rus.

”Vila din sătucul Anglet, aflată în apropiere de Biarritz, a fost cumpărată în decembrie 2014, la numai şase luni după ce Liudmila şi Vladimir Putin au anunţat public divorţul lor. Vila, numită iniţial “Souzanna”, dar al cărei nume a fost schimbat apoi în “Reverie”, a fost construită în 1927. Are pardoseli de marmură, candelabrele originale şi un basorelief realizat de sculptorii francezi Jan şi Joel Martel.

Vila are 450 de metri pătraţi, patru dormitoare, un living şi sală de servit masa, cu terasă, precum şi un spaţiu pentru biliard. Este înconjurată de un parc privată de 5.000 de metri pătraţi, unde se află o piscină exterioară şi un pavilion de muzică”, amintește presa străină despre vila primei soții a lui Vladimir Putin.

ADVERTISEMENT