News

Vladimir Putin le-a răspuns liderilor G7, care i-au ironizat pozele în bustul gol: ”Trebuie să renunți la abuzul de alcool”

Vladimir Putin a reacționat în urma ironiilor lansate la Summitul G7 de Boris Johnson și Justin Trudeau, care au glumit cu privire la pozele în care președintele Rusiei apare călărind în bustul gol.
30.06.2022 | 20:30
Vladimir Putin lea raspuns liderilor G7 care iau ironizat pozele in bustul gol Trebuie sa renunti la abuzul de alcool
Putin a reacționat în urma ironiilor lansate la Summitul G7 de Boris Johnson și Justin Trudeau. Foto: commons.wikimedia.org
ADVERTISEMENT

Acele fotografii cu Vladimir Putin au fost interpretate ca fiind o încercare a președintelui rus de a proiecta un sentiment de masculinitate care îi atrage pe mulți ruși, conform BBC.

Vladimir Putin nu a rămas dator

La summitul G7 din Germania, de la începutul acestei săptămâni, Boris Johnson l-a ironizat pe Vladimir Putin, glumind despre faptul că liderii marilor puteri ar trebui să se dezbrace pentru a ”arăta că suntem mai duri decât Putin”.

ADVERTISEMENT

Premierul britanic a sugerat, de asemenea, ca liderii trebuie să își arate pectoralii (n.r. – așa cum face și Putin), în timp ce prim-ministrul canadian Justin Trudeau s-a referit la ”călărie cu pieptul gol” (n.r. – trimitere la pozele în care președintele rus călărește).

Vladimir Putin, într-una dintre imaginile ironizate de liderii G7. Foto: commons.wikimedia.org

Vladimir Putin a folosit la rândul său mai multe ironii, iar una dintre ele a vizat problema consumului exagerat de alcool. A fost remarcă cu dedicație pentru Johnson, aflat în centrul dezvăluirilor despre petrecerile organizate în Downing Street în timpul pandemiei.

ADVERTISEMENT

La 25 mai 2022, presa din Marea Britanie scria despre raportul publicat de al doilea Secretar Permanent în Biroul Cabinetului, Sue Gray. În acel document se arăta că petrecerile din Downing Street și Whitehall nu au avut nimic din ”întâlnirile informale” despre care vorbea premierul britanic.

În cadrul petrecerilor de pe strada care găzduiește reședințele și birourile oficiale ale premierului britanic, invitații s-au îmbătat și au vomitat. Totodată, personalul care s-a ocupat de curățenie și de securitate a fost supus unui tratament umilitor.

ADVERTISEMENT

Margaret Thatcher, argumentul președintelui Rusiei

Mai mult, se pare că pe fondul consumului de alcool, au izbucnit și scandaluri între invitații premierului britanic. Odată cu acel raport a fost publicată și o imagine în care Boris Johnson apărea la una dintre petrecerile din pandemie având în mână un pahar cu alcool.

De asemenea, Vladimir Putin a răspuns unei alte remarci lansate de Boris Johnson la Summitul G7. Liderul Guvernului Marii Britanii a spus că războiul din Ucraina nu ar fi început dacă la conducerea Rusiei ar fi fost o femeie.

ADVERTISEMENT

În cadrul conferinței de presă din Turkmenistan, Putin a spus că observația premierului britanic ”nu este corectă”. Liderul de la Kremlin a explicat că Margaret Thatcher (prim-ministru între 1979 și 1990) ”a decis să înceapă ostilitățile” în războiul din Insulele Falkland.

Mai departe, el a comentat glumele liderilor G7: ”Nu știu dacă au vrut să se dezbrace până la talie sau sub talie, dar cred că ar fi o priveliște dezgustătoare în orice caz. Poți fi o persoană inteligentă și să te gândești la frumusețea unghiilor tale.

Sunt cu siguranță de acord cu acest lucru: totul într-o persoană ar trebui să fie dezvoltat armonios, atât sufletul, cât și corpul. Dar, pentru ca totul să fie atât de armonios, trebuie să renunți la abuzul de alcool, la alte obiceiuri proaste. Trebuie să faci exerciții fizice și să faci sport. Colegii pe care i-ați menționat…

Îi cunosc pe toți personal. Nu avem cea mai bună perioadă în relațiile noastre, acest lucru este de înțeles. Dar, cu toate acestea, toți sunt lideri, ceea ce înseamnă că au caracter. Și dacă vor dori, cu siguranță vor realiza progresul dorit. Dar trebuie să muncească pentru ei înșiși. Iar faptul că ei vorbesc despre asta, este deja un lucru bun. Îi voi lăuda pentru asta.”

Boris Johnson s-a abținut de la alte comentarii

Când replicile lansate de Putin i-au fost transmise joi, la o conferință de presă a NATO, Boris Johnson nu a răspuns direct, dar a subliniat modul în care națiunile occidentale s-au unit ca răspuns la invazia din Ucraina.

Despre conflictul din 1982, între Marea Britanie și Argentina, din cauza insulelor Falkland, președintele rus a spus: ”Vreau doar să amintesc evenimentele din istoria recentă, când Margaret Thatcher a decis să înceapă ostilitățile militare împotriva Argentinei pentru Insulele Falkland. Așadar, o femeie a decis să înceapă ostilitățile.

Unde sunt acele insule Falkland și unde este Marea Britanie? Iar acest lucru nu a fost dictat de nimic altceva decât de ambițiile imperiale, de confirmarea statutului lor imperial. Prin urmare, cred că nu este o aluzie foarte corectă la ceea ce se întâmplă astăzi, oricum nu din partea actualului prim-ministru al Marii Britanii.”

Conflictul din Insulele Falkland a durat 10 săptămâni și a început în aprilie 1982. Atunci. trupele argentiniene au invadat Insulele Falkland, o colonie britanică situată în sudul Oceanului Atlantic. Argentina a declarat că a moștenit insulele de la Spania în anii 1800 și că dorește să le revendice.

Britanicii au condus insulele timp de 150 de ani și au trimis forțe armate pe mare pentru a le lua înapoi. În cele din urmă, trupele argentiniene s-au predat la 14 iunie.

 

ADVERTISEMENT