News

Cine este omul cu care Putin a pus la cale planul de refacere a ”Rusiei Mărețe”. Iuri Kovalciuk, mâna dreaptă a președintelui

Cel mai apropiat om de Vladimir Putin este considerat Iuri Kovalciuk, un oligarh care l-a însoțit pe liderul de la Kremlin în ultimele vacanțe ale acestuia.
13.03.2022 | 17:51
Cine este omul cu care Putin a pus la cale planul de refacere a Rusiei Marete Iuri Kovalciuk mana dreapta a presedintelui
ADVERTISEMENT

Cel mai contestat lider al planetei, Vladimir Putin şi-a petrecut primăvara şi vara anului 2020 în carantină la reşedinţa sa din Valdai, unde, potrivit unor surse din administraţie, a fost însoţit de Iuri Kovalciuk. Acesta este cel mai influent om din anturajul liderului de la Kremlin la ora actuală, susține presa americană.

Cine este omul cu care Putin a pus la cale planul de refacere a ”Rusiei Mărețe”. Kovalciuk e acționar majoritar la Rossia Bank

Mihail Zigar, jurnalist rus şi autorul cărţii ”Toţi oamenii de la Kremlin: în curtea lui Vladimir Putin”, notează în New York Times că oligarhul Kovalciuk, cel mai mare acționar la Rossia Bank, este mâna dreaptă a lui Vladimir Putin încă de acum trei decenii.

ADVERTISEMENT

Kovalciuk are un doctorat în fizică şi a fost cândva angajat la un institut condus de laureatul Nobel, Zhores Alferov. Dar el nu este doar un om de ştiinţă. El este, de asemenea, un ideolog, subscris la o viziune asupra lumii, care combină misticismul creştin ortodox, teoriile conspiraţiei anti-americane şi hedonismul.

Aceasta pare să fie şi viziunea despre lume a lui Putin. Din vara lui 2020, Putin şi Kovalciuk au fost aproape inseparabili, iar cei doi îşi fac împreună planuri pentru a restabili măreţia Rusiei”, susține sursa citată.

ADVERTISEMENT

Ce l-a uimit pe Macron într-o discuție recentă avută cu Putin

Zigar amintește și informația că un diplomat francez a dezvăluit că preşedintele Emmanuel Macron a fost uimit când Putin i-a ţinut o prelegere lungă de istorie în timpul uneia dintre discuţiile lor de luna trecută. În opinia jurnalistului, nu e însă nimic surprinzător: Putin crede că Rusia se află într-o situaţie istorică unică în care îşi poate reveni după umilinţele din trecut.

”În anii 1990, când Putin şi Kovalciuk s-au întâlnit pentru prima dată, amândoi se luptau să-şi găsească drumul după căderea Uniunii Sovietice, la fel ca şi ţara. Occidentul, cred ei, a profitat de slăbiciunea Rusiei pentru a împinge NATO cât mai aproape de graniţele ţării”, se scrie în New York Times.

ADVERTISEMENT

Cât de mult s-a izolat față de prieteni Vladimir Putin

Mihail Zigar notează și că Putin a întrerupt, de la începutul pandemiei, majoritatea contactelor cu prietenii buni sau chiar și cu consilierii, cu excepția lui Kovalciuk: ”În timp ce obişnuia să arate ca un împărat căruia îi plăcea să se joace cu supuşii săi, ascultându-le controversele şi punându-i unul împotriva celuilalt, acum este izolat şi îndepărtat, chiar şi de majoritatea vechiului său anturaj”. 

Exemplul cel mai clar al izolării președintelui Rusiei este faptul că nimeni nu-l mai poate vedea pe acesta fără o săptămână de carantină obligatorie. Igor Secin, fostul său consilier personal și om de încredere, stă în carantină câte două săptămâni pe lună sperând într-o întâlnire ocazională cu liderul de la Kremlin, amintește jurnalistul rus.

ADVERTISEMENT
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a...
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a angajat ca agent imobiliar. A fost dată de gol de mama sa, care a postat o fotografie
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic...
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă....
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă. Prin ce incident grav trecuse la începutul anului
Nu poate, oricât ar încerca! Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi...
Nu poate, oricât ar încerca! Valentina Pelinel l-a dat de gol pe Cristi Borcea! Detaliul neştiut despre milionarul român
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Vești bune pentru locatarii de la bloc. Vor plăti mai puțin la întreținere
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea...
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea patronului FCSB
Elena, soția lui Ianis Hagi, în fața celui mai mare test. Nota primită
Elena, soția lui Ianis Hagi, în fața celui mai mare test. Nota primită
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”