News

Putin primește vești bune de la un aliat vechi. ”Rusia, singura care nu a impus sancţiuni împotriva noastră în anii 1990”

”Rusia, singura care nu a impus sancţiuni împotriva noastră în anii 1990”, este mesajul transmis sâmbătă, 26 februarie, de un lider important din Europa.
26.02.2022 | 11:41
Putin primeste vesti bune de la un aliat vechi Rusia singura care nu a impus sanctiuni impotriva noastra in anii 1990
ADVERTISEMENT

În a treia zi de când a pornit războiul din Ucraina, Vladimir Putin a primit vești neașteptate. Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a declarat susţinera sârbilor faţă de Rusia este una mare, indiferent de ceea ce se va întâmpla, informează agenţia rusă de presă TASS.

”Poziţia noastră este atât de dificilă: Serbia a pornit pe calea europeană, Serbia a susţinut întotdeauna integritatea Ucrainei, dar, pe de altă parte, aproximativ 85% dintre oameni vor fi întotdeauna de partea Rusiei, indiferent de ceea ce se va întâmpla.

ADVERTISEMENT

Acestea sunt faptele cu care mă confrunt în calitatea de preşedinte al ţării”, a afirmat Aleksandar Vucic într-un interviu pentru TV Pink, potrivit Tass, anunță Adevărul. 

Mesajul președintelul Serbiei, după invazia lui Putin în Ucraina: ”Rusia a fost singura ţară care nu a impus sancţiuni împotriva noastră în anii 90”

În declarația dată sâmbătă, 26 februarie, preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a transmis că țara sa nu poate impune sancțiuni Rusiei, în condițiile care, de la începutul anilor 90, Moscova s-a comportat corect față de sârbi.

ADVERTISEMENT

Vucic a amintit că Rusia a fost singura ţară care nu a impus sancţiuni împotriva Serbiei în anii 90.

”Credeţi că este posibil să impunem sancţiuni Rusiei peste noapte, această Rusie care nu ne-a impus niciodată sancţiuni.

ADVERTISEMENT

Rusia a fost singura ţară care nu a impus sancţiuni împotriva noastră în anii 90.

De asemenea, a susţinut integritatea noastră teritorială în cadrul Naţiunilor Unite”, a subliniat Aleksandar Vucic.

Moscova este partener crucial al Serbiei în domeniul energetic.  Totodată, este şi principalul aliat al sărbilor în refuzul lor de a recunoaşte independenţa fostei sale provincii Kosovo, populată în principal de albanezi.

ADVERTISEMENT

A treia zi de război între Rusia și Ucraina

După o nouă noapte de bombardamente în Ucraina, președintele Volodymyr Zelenski a îndemnat țările europene să facă mai mult pentru a descuraja atacurile rusești.

”Europa are suficientă forță pentru a opri această agresiune”, a spus Zelenski.

ADVERTISEMENT