News

De la agent KGB la șofer de taxi. Vladimir Putin, dezvăluiri despre viața sa de după prăbușirea URSS

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, unul dintre cei mai puternici lideri de pe planetă, dezvăluie că în anii 90, după căderea Uniunii Sovietice, a lucrat ca șofer de taxi.
13.12.2021 | 17:19
De la agent KGB la sofer de taxi Vladimir Putin dezvaluiri despre viata sa de dupa prabusirea URSS
ADVERTISEMENT

În prezent unul dintre cei mai puternici lideri de pe planetă, liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, face dezvăluiri inedite despre trecutul său.

Într-un documentar difuzat de televiziunea de stat din Rusia, președintele rus a vorbit despre prăbușirea Uniunii Sovietice (URSS).

ADVERTISEMENT

Printre altele, acesta nu s-a sfiit să recunoască faptul că în acele vremuri extrem de dificile a fost nevoit să lucreze ca șofer de taxi, relatează BBC.

Fost agent KGB, Vladimir Putin a lucrat ca șofer de taxi după prăbușirea URSS. Dezvăluirile liderului rus

Fost agent KGB, Putin a deplâns căderea imperiului sovietic, despre care spune că a reprezentat o ”tragedie” pentru ”majoritatea cetăţenilor”, Declarațiile acestuia sunt extrase dintr-o serie de fragmente ale filmului documentar ”Rusia, istoria recentă”, care urmează să fie difuzat în curând.

ADVERTISEMENT

Vladimir Putin privește cu nostalgie prăbușirea Uniunii Sovietice în urmă cu trei decenii, declarând că întreaga criză economică ulterioară a fost atât de gravă încât el însuși fost forțat să-și crească veniturile ca șofer de taxi.

”Ne-am transformat într-o țară complet diferită. Tot ceea ce fusese construit în 1.000 de ani a fost în mare parte pierdut.

ADVERTISEMENT

Uneori, a trebuit să ies la lumina lunii și să conduc un taxi. Este neplăcut să vorbesc despre asta, dar, din păcate, așa a fost”, a spus Putin.

Vladimir Putin, despre prăbușirea URSS: ”O tragedie umanitară majoră”

În același documentar, Putin a mai spus că prăbușirea Uniunii Sovietice a abandonat 25 de milioane de ruși în țările nou independente apărute, care au fost tăiate brusc de pe harta Rusiei. Liderul de la Kremlin a numit asta ”o tragedie umanitară majoră”.

ADVERTISEMENT

Putin mai spune că sfârșitul Uniunii Sovietice a adus cu sine o perioadă de instabilitate economică severă care a aruncat milioane de oameni în sărăcie, pe măsură ce Rusia nou independentă a evoluat de la comunism la capitalism.

Servitor loial al Uniunii Sovietice, Putin a fost consternat când aceasta s-a prăbușit, descriind în trecută prăbușirea URSS drept ”cel mai mare dezastru geopolitic al secolului al XX-lea”.

Aceste comentariile ale președintelui rus ar putea alimenta și mai mult speculațiile cu privire la intențiile sale de politică externă. Mulți specialiști în geopolitică îl acuză că plănuiește să recreeze Uniunea Sovietică și că se gândește la un atac asupra Ucrainei, în debutul anului 2022.

Ucraina a fost una dintre cele 15 republici sovietice. Pe 8 decembrie 1991, liderii Rusiei, Ucrainei și Belarusului au semnat acordurile de la Belavezha, prin care URSS înceta să mai existe.

ADVERTISEMENT