Sport

Vladimir Putin, “spânzurat” de ultraşii Legiei Varşovia! Baner-ul care a făcut înconjurul lumii. Video

Ultraşii Legiei Varşovia, cunoscuţi pentru coregafiile în care deseori au mesaje politice, l-au "spânzurat" pe Vladimir Putin, într-un baner, cu ocazia derby-ului cu Lech Poznan.
09.04.2022 | 22:42
Vladimir Putin spanzurat de ultrasii Legiei Varsovia Banerul care a facut inconjurul lumii Video
Vladimir Putin a fost ţinta unui baner al ultraşilor Legiei Varşovia
ADVERTISEMENT

Vladimir Putin a devenit persona non-grata în întreaga lume, după ce Rusia a invadat Ucraina, pe 24 februarie. Ultraşii Legiei Varşovia au decis să-l “spânzure” pe preşedintele rus, în timpul derby-ului cu Lech Poznan.

Baner-ul ultraşilor Legiei Varşovia: i-au pus ştreangul la gât lui Vladimir Putin

Războiul din Ucraina a intrat în cea de-a 45 zi, moment în care ultraşii Legiei Varşovia au decis să vină cu un baner în care ţinta principală a fost Vladimir Putin. Polonezii au postat o pânză pe care se afla preşedintele Rusiei, îmbrăcat în tricoul lui Spartak Mosocova, echipă ai cărei fani sunt înfrăţiţi cu cei de la Lech Poznan.

ADVERTISEMENT

În imagine, Vladimir Putin are un ştreang la gât, iar fotografiile de la meciul Lech Poznan – Legia Varşovia 1-1 au făcut rapid înconjurul lumii, în special pe paginile ultraşilor.

În urma invaziei pornite pe 24 februarie, Vladimir Putin este considerat vinovat de omorârea a mii de ucraineni, dar şi de crime de război. Atrocităţile de la Bucea sau Kramatorsk, unde civili au fost ucişi cu sânge rece de soldaţii ruşi au provocat furie în întreaga lume.

ADVERTISEMENT

Polonia a refuzat să joace împotriva Rusiei în barajul pentru CM 2022

Rusia şi Polonia trebuiau să se întâlnească, la finalul lunii martie, în semifinala barajului pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2022. După începerea războiului, polonezii au anunţat că refuză să joace meciul care ar fi trebuit să se dispute la Moscova.

“Din cauza escaladării conflictului din Ucraina, naționala Poloniei intenționează să nu dispute meciurile împotriva Rusiei. Aceasta este singur decizie corectă. Suntem în discuții cu federațiile din Suedia și Cehia pentru a prezenta o poziție comună la FIFA”, spunea Cezary Culesza, preşedintele Federaţiei Poloneze de Fotbal.

ADVERTISEMENT

Într-un final, UEFA a anunţat că naţionala Rusiei şi echipele de club vor fi excluse din competiţiile continentale, decizie aprobată şi de FIFA. Astfel, barajul Rusia – Polonia nu s-a mai disputat, iar Robert Lewandowski şi colegii lui au mers direct în finala play-off-ului, unde au eliminat Suedia.

Nu este prima coregafie şocantă a ultraşilor Legiei Varşovia

În sezonul 2017-2018, într-un meci cu Astana din preliminariile Ligii Campionilor, ultraşii Legiei Varşovia au desfăşurat o coregrafie în care un ofiţer SS avea un pistol îndreptat spre capul unui copil.

ADVERTISEMENT

Baner-ul comemora 73 de ani de la revolta din Varşovia, împotriva naziştilor, în urma căreia a avut loc o represiune dură. “În timpul revoltei din Varşovia, nemţii au ucis 160.000 de persoane. Mii dintre aceştia au fost copii”, a fost mesajul ultraşilor, care a însoţit baner-ul.

Pentru acest baner, UEFA a amendat-o pe Legia Varşovia cu 35.000 de euro, motiv pentru care ultraşii, la următorul meci european, au răspuns cu o nouă coregrafie provocatoare, în care un proc stătea în faţa siglei forului continental.

ADVERTISEMENT