News

Putin ține intenționat Occidentul sub tensiune. „Să nu provoace vreun conflict inutil”

Vladimir Putin susține că tensiunea provocată de Rusia trebuie menținută, ca țările occidentale să nu „provoace vreun conflict inutil”. Liderul rus suține că țara se va apăra în fața oricăror amenințări.
19.11.2021 | 19:10
Putin tine intentionat Occidentul sub tensiune Sa nu provoace vreun conflict inutil
ADVERTISEMENT

Liderul rus a precizat, într-o discuție cu  ministrului de externe Serghei Lavrov, că tensiunea pe care o manifestă Rusia față de țările din Occident trebuie menținută în continuare.

De asemenea, Vladimir Putin a precizat că avertismentele din ultimul timp făcute de Rusia au un efect, anume tensiunea care s-a instalat.

ADVERTISEMENT

Totodată, liderul a precizat că este „necesar” ca tensiunea să existe în continuare, și chiar să fie intensificată, pentru ca occidentalii să nu „provoace vreun conflict inutil” la granițele de vest ale țării pe care o conduce.

Vladimir Putin: Este necesar ca tensiunea să persiste

„Avertismentele noastre din ultimul timp se fac totuşi simţite şi produc un anumit efect. O anumită tensiune s-a instalat acolo.

ADVERTISEMENT

Este necesar ca această stare să persiste cât mai mult timp pentru ei, ca lor să nu le treacă prin minte să provoace vreun conflict inutil la frontierele noastre de vest.

Nu avem nevoie de conflicte”, a spus Vladimir Putin, în cadrul reuniunii Colegiului Ministerului de Externe al Federaţiei Ruse, relatează RIA Novosti.

ADVERTISEMENT

De asemenea, președintele Rusiei a insistat că trebuie ca Rusia să aibă garanții serioase în ceea ce privește securitate la granițele sale, pe termen lung, el adresându-se ministrului externelor.

„Este imperativ să încercăm ca Rusiei să-i fie oferite garanţii serioase pe termen lung pentru a ne asigura securitatea în acest domeniu”, a precizat președintele Putin

ADVERTISEMENT

El făcea referire la acțiunile NATO din apropierea graniţelor ruseşti, dar și ignorarea „liniilor roşii” stabilite de Rusia.

„Noi, desigur, vom reacţiona corespunzător la activitatea militară a ţărilor NATO în apropierea graniţei ruse.

Bruxellesul trebuie să înţeleagă că reducerea tensiunii politico-militare corespunde nu numai intereselor Rusiei, ci şi intereselor întregii Europe, precum şi, în general, lumii întregi”, a mai spus preşedintele rus.

Președintele rus consideră că țara este asediată de NATO

Mai mult decât atât, Vladimir Putin a precizat că Rusia este „asediată” de Alianţa Nord-Atlantică, în special în partea de vest.

Șeful statului vorbea, mai exact, despre Marea Neagră, Ucraina, Belarus şi ţările baltice.

Totodată, Vladimir Putin a precizat că liderii occidentali „nu sunt foarte de încredere” și ei pot rupe oricând o alianță anterioară.

„Ei renunţă cu uşurinţă la orice înţelegere prealabilă. Dar oricât de dificil ar fi, trebuie să lucrăm cu ei în aceste condiţii”, a adăugat Putin.

ADVERTISEMENT