News

Vladimir Putin a anunțat că a testat un vaccin anti-Covid sub formă de spray nazal: ”Nu am simțit nimic”

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a oferit în această săptămână să testeze un vaccin anti-Covid sub formă de spray nazal. Liderul de la Kremlin este deja imunizat cu trei doze clasice.
25.11.2021 | 10:06
Vladimir Putin a anuntat ca a testat un vaccin antiCovid sub forma de spray nazal Nu am simtit nimic
ADVERTISEMENT

Vaccinat deja cu trei doze de vaccin anti-Covid-19, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat miercuri că a testat și un vaccin administrat sub formă de spray nazal, ca parte a unui proces de ”reimunizare”.

Liderul de la Kremlin spune că a încercat noua variantă de vaccin a doua zi după ce a făcut doza booster cu serul Sputnik, notează The Moscow Times.

ADVERTISEMENT

Vladimir Putin s-a oferit să testeze un vaccin anti-Covid sub formă de spray nazal: ”Nu am simțit nimic”

La mijlocul acestei săptămâni, președintele Rusiei a declarat, într-o apariție televizată, că s-a vaccinat din nou împotriva Covid-19, la 6 luni după ce a primit doza iniţială de vaccin Sputnik V. Putin spune că a luat decizie întrucât nivelul său de anticorpi a scăzut.

Liderul de la Moscova a adăugat că a primit doza “booster” sub forma unei injecţii, iar în ziua următoare a utilizat un spray nazal anti-Covid-19.

ADVERTISEMENT

”Am pulverizat în fiecare nară, rapid. Am stat acolo 15 minute și totul s-a terminat. Nu am simțit nimic, pur și simplu nimic”, a spus Putin într-o întâlnire televizată cu oficiali guvernamentali de top responsabili de pandemia de coronavirus din țara estică.

Sprayul nazal care i s-a administrat lui Putin a fost dezvoltat de Institutul Gamaleya și se bazează pe formula vaccinului Sputnik V.

ADVERTISEMENT

Directorul institutului, Denis Logunov, a spus că cercetările inițiale au arătat că acest mod de administrare scade șansele de a fi infectat cu SARS-CoV-2 și ”are cele mai puține efecte secundare”.

Putin, vaccinat duminică cu doza ”booster” anti-Covid

Vladimir Putin a anunțat duminică seară că a primit a 3-a doză de vaccin anti-Covid. Tot atunci, acesta a spus că Rusia se confruntă cu un val epidemic grav pe fundalul unei vaccinări lente.

ADVERTISEMENT

”Am făcut-o acum două ore. Injecția n ua durut”, a spus liderul rus, în cadrul unei întâlniri cu Denis Logounov, un înalt oficial al centrului Gamaleya – instituție din spatele vaccinului Sputnik V, primul care a fost aprobat de Rusia în 2020.

Putin a fost vaccinat cu cele două doze de Sputnik V în martie și aprilie. Acum, el a primit o doză de Sputnik Light, un vaccin cu o singură doză.

Rusia a lansat mai multe vaccinuri dezvoltate pe plan intern, inclusiv Sputnik V la nivel internațional, dar campania de imunizare internă merge extrem de greu. Doar 37% dintre ruși sunt complet vaccinați.

ADVERTISEMENT