News

Vladimir Putin, vizat de o tentativă de asasinat? Generalul suspectat de complot a murit subit

O publicație americană scrie că, în decembrie, Vladimir Putin a fost vizat de o posibilă tentativă de asasinat. Generalul aflat în spatele complotului a murit în aceeași perioadă
25.01.2023 | 09:14
Vladimir Putin vizat de o tentativa de asasinat Generalul suspectat de complot a murit subit
Un posibil asasinat al lui Putin, eșuat în decembrie. Final tragic pentru ”creierul” acestui complot. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

De la debutul invaziei Ucrainei de către Rusia, pe 24 februarie 2022, s-a vorbit mult despre tentativele de asasinat eșuate puse la cale de Kremlin împotriva lui Volodimir Zelenski. La rândul său, Vladimir Putin, ar fi fost și el victima unui astfel de complot, tot eșuat.

Un posibil asasinat al lui Putin, eșuat în decembrie. Final tragic pentru ”creierul” acestui complot

Un material publicat recent de jurnaliștii Jonathan Sweet și Mark Toth în revista americană The Hill lasă de înțeles că a existat un complot pus la cale de un generalul rus, care avea ca miză ”eliminarea” lui Vladimir Putin. Totul s-ar fi petrecut în luna decembrie.

ADVERTISEMENT

În articolul publicat pe 19 ianuarie, jurnaliștii citați fac o paralelă între planul generalului rus și ”Operațiunea Valkyrie”, cea în care un grup de ofițeri germani au încercat să-l ucidă pe Hitler în iulie 1944.

Generalul Maslov, ”creierul” acestei presupuse operațiuni de îndepărtare definitivă a lui Putin, avea mijloace și cunoștințele necesare pentru a organiza o lovitură de stat.

ADVERTISEMENT

În perioada 2004-2008, acesta a fost comandant șef al Forțelor Terestre din Rusia. Ulterior, al a fost reprezentantul militar al Rusiei la NATO.

Sursa citată scrie că Putin ar fi fost în vizor pe 24 decembrie, după ce revenit dintr-o vizită efectuată în Belarus. La acea dată, liderul de la Moscova și-a anulat brusc o vizită la o fabrică de tancuri.

ADVERTISEMENT

The Hill scrie că în acea zi, străzile erau curățate de zăpadă iar limuzina sa era deja pregătită. Dictatorul trebuia să ajungă la uzina Uralvagonzavod din orașul Nijni Taghil.

Putin avea de parcurs 1.700 de km. Călătoria nu a mai avut însă loc. E posibil ca apropiații lui Putin să fi fost informați despre ceva ce putea să să petreacă în acea zi.

ADVERTISEMENT

Generalul Alexei Fedorovich Maslov avea să moară a doua zi

La doar 24 de ore distanță, pe 25 decembrie, generalul Alexei Maslov, 69 de ani, a murit ”subit” din cauza unui atac de cord.

”Conducerea Uralvagonzavod cu profund regret informează că astăzi (n.r. 25 decembrie) la ora 08:20 în Spitalul Clinic Militar Principal, care poartă numele N. N. Burdenko, Alexei Fedorovic Maslov a murit brusc, la vârsta de 69 de ani”, se arăta într-un comunicat al autorităților ruse.

ADVERTISEMENT