Life

Vlăduța Lupău șochează pe toată lumea: „Am fost marginalizată”. Atac subtil la adresa TVR

05.05.2021 | 11:55
Vladuta Lupau socheaza pe toata lumea Am fost marginalizata Atac subtil la adresa TVR
Vlăduța Lupău, cântăreață de muzică populară. Foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Vlăduța Lupău a făcut câteva declarații neașteptate legate de cariera ei și a aruncat o săgeată către TVR, vorbind despre alegerea de a schimba registrul ei muzical cu alte zone folclorice.

Cântăreața a spus că s-a simțit marginalizată după ce a renunțat să mai cânte doar muzică populară specifică zonei din care provine, fiind originară din județul Sălaj, pentru că i s-a părut mai limitată.

ADVERTISEMENT

A optat să abordeze și alte zone folclorice, iar cel mai mare succes a venit pentru ea când s-a apucat de muzica de petrecere.

Vlăduța Lupău susține că a început să fie marginalizată de când a dat-o pe muzică de petrecere

Nu există nuntă sau zi de naștere unde melodiile artistei să nu răsune, iar pentru asta Vlăduța mulțumește de fiecare dată publicului. Drumul spre succes nu a fost presărat cu petale de trandafiri, căci s-a lovit de multe prejudecăți.

ADVERTISEMENT

Vedeta a declarat într-un dialog pe Youtube purtat cu jurnalista Adriana Bahmuțeanu că TVR i-ar fi întors spatele de când s-a apucat de muzica de petrecere. Până să abordeze un alt stil muzical, Lupău era invitată mai des la emisiunile de la postul național, fiind prezentată drept una din marile voci ale folclorului românesc din tânăra generație.

„Mi-am auzit multe. Am fost marginalizată”

Lucrurile s-au schimbat în privința ei pe măsură ce a început să cânte tot mai multe piese de petrecere.

ADVERTISEMENT

„Mi-am auzit multe. Am fost marginalizată de multe ori. N-aș vrea să deranjez pe cineva, dar Televiziunea Română a fost, cum să zic, m-a ajutat foarte mult la începutul meu, însă văzând că am luat-o și pe drumul acesta, cu muzica de petrecere, n-am mai fost invitată. Nu mai fac parte din categoria folcloriștilor.

Dacă sunt invitată la un concert, să zic în piața mare dintr-un oraș, cu alți colegi de generația mea, folcloriști, cu toată modestia, pot să spun că eu sunt cea mai aplaudată. Mă cunoaște mult mai multă lume, dar pentru că m-a auzit cântând și muzică de petrecere. Așa am luat-o și pe drumul ăsta. Nu mai sufăr că am fost sau sunt marginalizată, nu mă mai interesează absolut deloc”, a mărturisit Vlăduța Lupău.

ADVERTISEMENT