Life

Vlogger de călătorii, deportat din Belize pentru că este român. Ce acuzații le aduce celor care l-au tratat ca pe un infractor

Un cunoscut vlogger român a fost deportat din Belize. Acesta susține că autoritățile au directivă să nu permită accesul românilor în țară.
03.07.2024 | 13:40
Vlogger de calatorii deportat din Belize pentru ca este roman Ce acuzatii le aduce celor care lau tratat ca pe un infractor
Un cunoscut vlogger român de călătorii a fost deportat din Belize. Sursa foto: Pexels
ADVERTISEMENT

Un cunoscut vlogger de călătorii din România a avut parte de un episod neplăcut. Când credea că nimic nu i se mai poate întâmpla în aventura sa de a descoperi lumea, acesta a fost deportat din Belize. Motivul?! Din cauză că este român.

Un vlogger de călătorii a fost oprit la intrarea în Belize

Vloggerii de călătorii din România au început să fie din ce în ce mai numeroși. Țara noastră nu duce lipsă de oameni curajoși care pleacă cu rucsacul în spate să descopere frumusețile lumii.

ADVERTISEMENT

Printre ei se numără și Cătălin Stănciulescu sau, așa cum îl cunosc fanii, ”BackPack Your Life”. Aventura lui Cătălin în jurul lumii a început cu mult timp în urmă, pe vremea când a stat două luni în Peru.

Perioada petrecută în Peru i-a deschis apetitul pentru călătorit și, cu un singur rucsac în spate, a decis să vadă întreaga lume. Deși credea că este pregătit pentru orice, anumite locații continuă să îl surprindă.

ADVERTISEMENT

Vloggerul cu peste 600.000 de abonați pe canalul de Youtube a avut parte de un episod neplăcut în Belize. Cătălin a fost oprit de autorități și deportat, pe motiv că este român și că intențiile sale sunt altele.

Autoritățile au directivă să nu permită accesul românilor în Belize

Potrivit spuselor sale, acesta a fost tratat ca un infractor, autoritățile crezând că vrea să ajungă ilegal, fără viză în Statele Unite ale Americii sau în Mexic. Indignat de întreaga situație, vloggerul a povestit totul fanilor săi din online.

ADVERTISEMENT

”Nu m-au lăsat să intru în Belize, dragi prieteni. Mă deportează. Nu m-au lăsat să intru pentru că sunt foarte mulți români care vor să se ducă ilegal prin Mexic.”, a povestit vloggerul.

Cătălin Stănciulescu a fost oprit imediat de cum a ajuns în aeroport. Autoritățile s-au asigurat că acesta nu intră în Belize, susținând că au directive de a interzice accesul românilor pe teritoriul Belize.

ADVERTISEMENT

”Îmi spune o doamnă: ‘Șeful meu spune că nu sunteți de încredere și nu vă lasă să intrați în țară’. Mi-a zis un tip că a fost un grup de 14 români care au vrut să intre ilegal și nu ne mai vor acolo”. Au directivă de mai sus să nu mai lase pe nimeni”, a declarat Cătălin Stănciulescu.

Este pentru prima dată când vloggerul Cătălin Stănciulescu se confruntă cu o astfel de problemă. De obicei, în periplul său în jurul lumii, a avut parte de incidente minore pe care le-a depășit cu brio. În schimb, în Belize, situația a fost cu totul și cu totul diferită.

ADVERTISEMENT