Sport

Voichița Lăzureanu, managerul spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara, mesaj ferm despre testarea de la București! „Oamenii vor să fie testați, oamenii au dreptul să fie testați”. Video

28.03.2020 | 14:45
Voichita Lazureanu managerul spitalului de Boli Infectioase din Timisoara mesaj ferm despre testarea de la Bucuresti Oamenii vor sa fie testati oamenii au dreptul sa fie testati Video
ADVERTISEMENT

Voichița Lăzureanu, managerul spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara a transmis un mesaj ferm despre testarea de la București! Omul care a vindecat cele mai multe cazuri de coronavirus din Timișoara a fost de acord să povestească în emisiunea lui Horia Ivanovici, FAN ROMÂNIA, cum a reușit să ajungă la asemenea performanțe, dar a explicat și ce presupune ca în Capitală oamenii să fie testați împotriva COVID-19

Voichița Lăzureanu, managerul spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara, mesaj ferm despre testarea de la București!

„Cred că facem totul bine. Am avut marele avantaj și de a avea pacienȚi tineri fără comorbidități sau patologii asociate importante, cu forme relativ ușoare. Am vindecat 53, azi al 54-lea caz care pleacă vindecat acasă.

ADVERTISEMENT

Am gestionat foarte bine situația, i-am monitorizat foarte atent. Toți au fost extrem de cooperanți și am avut grijă să nu ne infectăm personalul medical”, a explicat medicul.

ADVERTISEMENT

„Oamenii vor să fie testați, oamenii au dreptul să fie testați”.

De altfel, Voichița Lăzureanu a spus și în ce a constat tratamentul oamenilor infectați cu coronavirus, dar și cum a păstrat intactă sănătatea cadrelor medicale.

„Am avut personal medical dedicat acestor pacienți. Nu a intrat oricine, oricând la ei. Două doctorițe extraordinar de inimoase, ele au dus greul și ne-au învățat pe toți cum să ne îmbrăcăm, să ne dezbrăcăm. Am avut suficiente echipamente, sperăm să rămânem la fel. 

ADVERTISEMENT

Trebuie să avem o zonă foarte clar delimitată unde să se îmbrace personalul medical, altă zonă, de asemenea, bine delimitată unde să se dezbrace și să urmeze toți pașii corecți, nu neapărat la îmbrăcare, ci mai ales la dezbracare pentru că acolo e pericolul mare de contaminare.

Nu avem dușuri din păcate, dar înainte de a începe dezbrăcarea ne pulverizăm cu dezinfectant din cap până în picioare. Noi așa am făcut și cred că am făcut bine”, a mai spus managerul spitalului de Boli Infecțioase de la Timișoara.

ADVERTISEMENT

Voichița Lăzureanu este de acord cu faptul că la București începe o campanie de testare a oamenilor. „În orice facem există un risc, trebuie doar să punem în balanță riscul versus beneficiu. Cred că testarea în masă aduce beneficii net superioare riscului.

ADVERTISEMENT

În ce măsură am dreptate, timpul o va dovedi. Din nefericire, deși autoritășile au încercat să restricționeze circulația foarte multă lume a ignorat aceste avertismente. Toată lumea era pe aceeași lungime de undă, testati, testați, testati.

Acum când cineva își ia această inițiativă de testare încep deja vocile negative, păi, stai, că nu-i chiar așa. Ați văzut cozile acelea imense în Spania, Italia, unde oamenii stau la coadă ca să fie testați? Oamenii vor să fie testați, oamenii au dreptul să fie testați. Cum să facem altfel?

Cred că riscul trebuie să fie minimalizat, să fie cât de mic posibil, să ne luăm toate măsurile de precauție. Cred că testarea la locul lor, fără să-i mai deplasăm într-o altă parte este un risc mai mic decât să îi urcăm pe toți acești oameni unde? În ce? Cum să facem? Cred că este momentul la care trebuie să facem ceva. Dacă nu, vom ajunge ca Italia, vom ajunge ca Spania. Chiar credeți că nu vom ajunge ca ele dacă nu vom lua nicio măsură?”, a mai spus medicul