Fotbal international

Voie bună la antrenamentul oficial al celor de la Rapid Viena. Andrei Ivan, în mijlocul distracției

Autor: Eduard Nicolae Popa | 30.08.2018 | 11:53
Voie bună la antrenamentul oficial al lui Rapid Viena

Rapid Viena a sosit în țară miercuri după amiază, iar la câteva ore după sosirea pe Aeroportul Otopeni, austriecii au avut programat antrenamentul oficial de pe Arena Națională. Aflați la adăpostul unui avantaj de două goluri, după 3-1 în meciul tur, elevii lui Goran Djuricin au fost foarte zâmbitori în timpul antrenamentului de pe cel mai mare stadion din țară.

Cel pe care au fost ațintite toate privirile jurnaliștilor a fost românul Andrei Ivan. Atacantul împrumutat de Rapid Viena de la FC Krasnodar, și care are un început încurajator de sezon, după ce a ratat stagiunea precedentă în Rusia, a fost pe tot timpul antrenamentului într-o dispoziție foarte bună. Ivan de altfel face eforturi pentru a se integra cât mai bine în colectivul echipei din capitala Austriei. De altfel, fostul atacant al Craiovei a anunțat că a început să ia lecții de „deutsch”, fapt confirmat și pe rețelele de socializare ale clubului austriac. VEZI GALERIE FOTO

Voia bună de la antrenamentele oficiale ale lui Rapid Viena, stricată de accidentări

Cu toate acestea, gazonul foarte prost de pe Arena Națională le-a dat de furcă celor de la Rapid Viena. Una dintre vedetele celor de la Rapid Viena, fundașul stânga Boli Bolingoli-Mbombo, a căzut victima terenului de calitate proastă de pe Arena Naţională și a suferit o leziune la genunchi. Boli a devenit astfel incert pentru partida care se va desfășura joi seara pe Arena Națională.

Înainte de antrenamentul oficial a avut loc și conferința de presă a celor de la Rapid Viena. Cu această ocazie, Goran Djuricin a subliniat punctele forte ale FCSB, dar și momentele pe care echipa sa trebuie să le evite pentru a fi sigură de calificarea în grupele Europa League: „Trebuie să fim mai atenţi la ocaziile noastre, la ultima pasă care a venit rar. La Bucureşti, pur şi simplu nu ne permitem aşa ceva. Trebuie să marcăm mai mult. Trebuie să fim mai inteligenţi iar linia defensivă, din punctul meu de vedere, a permis prea multe ocazii. În ciuda acestor lucruri, echipa a fost unită. Suntem bucuroşi că am obţinut victoria. Ne aşteptăm la 45-50.000 de fani la Bucureşti. Va fi ca un ceaun care dă în clocot pentru a-şi lua revanşa. Cred că putem demonstra că rezultatul de pe propriul teren nu a fost unul norocos”.

Andrei Ivan, despre meciul FCSB-Rapid Viena

Și Andrei Ivan a vorbit înaintea partidei retur din playoff-ul Europa League. „Spectatorii nu joacă, joacă decât 11 jucători în teren. Normal că sunt pregătit. De ce am mai venit la Bucureşti, dacă nu eram pregătit? Suntem motivaţi foarte bine şi sperăm să ne calificăm în grupele Europa League. Nu ne-am gândit deja la calificare, trebuie să facem un meci mare mâine şi să ne calificăm mai departe. Asta contează pentru noi. Normal că la fiecare meci (n.r. – antrenorul) aşteaptă să înscriu. Sper să o fac în fiecare meci şi să îmi fac echipa fericită. Sunt motivat la fiecare meci să marchez, ăsta e jobul meu şi sper să o fac cât mai mult. Meciurile cu Steaua şi cu Dinamo mereu au avut o miză mai mare pentru mine. Mai ales acum, că joc la Rapid Viena, jucăm un meci de Europa League şi sperăm să ne calificăm”, a fost reacţia atacantului originar din Moreni.

Partida dintre FCSB și Rapid Viena din preliminariile Europa League se joacă joi, 30 august, de la ora 21:30. Meciul va fi transmis și pe FANATIK.RO.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!