Sport

Voie bună și zâmbete la întoarcerea Rapidului în Liga 1: “Noi mergem pe șine. Am fost și alergați pe acolo!”

Rapid a revenit în Liga 1 și va debuta în noul sezon împotriva celor de la Chindia Târgoviște, duminică, de la ora 21:30, pe Arena Națională.
16.07.2021 | 17:24
Voie bună și zâmbete la întoarcerea Rapidului în Liga 1:
Voie bună și zâmbete la întoarcerea Rapidului în Liga 1: "Noi mergem pe șine. Am fost și alergați pe acolo!"
ADVERTISEMENT

După o pauză de 6 ani, Rapid București revine pe prima scenă din fotbalul românesc. Până la terminarea stadionului, giuleștenii vor evolua pe Arena Națională și speră să aducă cât mai mulți oameni la stadion.

Voie bună și zâmbete la întoarcerea Rapidului în Liga 1

“Vișiniii” vor debuta împotriva Chindiei Târgoviște în prima etapă, duminică, de la ora 21:30, primul meci pentru antrenorul Mihai Iosif pe prima scenă din fotbalul românesc. Rapid a făcut câteva transferuri interesante, iar cea mai importantă numire este revenirea lui Cristi Săpunaru.

ADVERTISEMENT

La conferinaț de presă dinaintea revenirii în Liga 1 a fost voie bună și multe zâmbete la Rapid. Mihai Iosif a spus că cel mai mult contează spiritul echipei, iar principala problemă în primele etape va fi omogenitatea:

“Mai greu a fost în Liga 2. A fost o presiune și o tensiune mult mai mare. N-am avut suporterii alături de noi și a fost o problemă destul de mare. De gestionat presiunea, o să o gestionăm. Venirea lui Cristi Săpunaru este un mare plus. 

ADVERTISEMENT

“Noi nu avem roți, noi mergem pe șine. Am fost și alergați pe acolo, acum am prins viteză”

Trebuie să fim o familie. Omogenitatea cred că va fi singura noastră problemă și sper să o rezolvăm. Mi-am cristalizat un prim 11, dar va fi nevoie de timp. Faptul că vor fi oameni în tribună, va fi fantastic. 

Ne-am dorit să jucăm în București și mă bucur că s-a întâmplat. Noi nu avem roți, noi mergem pe șine. Am fost și alergați pe acolo, acum am prins viteză”, a spus Mihai Iosif, care l-a făcut pe Cristi Săpunaru să râdă copios.

Cristi Săpunaru: “Săreau șinele!”

Jucătorul Rapidului a spus râzând: “Săreau șinele. Atmosfera este foarte relaxată, de ce n-ar fi? Deocamdată n-am jucat niciun meci”.

ADVERTISEMENT

Cristi Săpunaru este de partea rivalilor de la FCSB în războiul cu CSA Steaua pentru palmares și pentru marcă și consideră că este o mare problemă faptul că în fotbalul românesc este o modă să se scindeze o echipă în lupta pentru palmares și pentru culori:

“N-am văzut să retrogradeze Steaua, a rămas în același campionat. Armata o să trebuiască să dea clubul către un privat, peste 6 ani o să se ducă să ia clubul înapoi?

“Ori vrem să avem o echipă, iar suporterii să țină cu o singură echipă, ori să ne împărțim în 100.000 de echipe?”

Nu am nimic cu suporterii, am văzut că sunt și acolo câteva zeci de mii. S-au împărțit în două echipe Steaua, Craiova, Doamne-ferește se întâmplă și la Dinamo, la noi tot la fel, se vorbește de AFC, NFC, UFC.

ADVERTISEMENT

Ori vrem să avem o echipă, iar suporterii să țină cu o singură echipă, ori să ne împărțim în 100.000 de echipe? Unde să fie plăcerea? Să se certe suporterii dintr-un oraș pentru o echipă, că nu știu care e a lor? Mi se pare ceva ciudat, cei care au făcut chestia asta trebuie să se gândească mai bine la răul făcut fotbalului românesc”, a spus Săpunaru.

VEZI VIDEO:

Rapid București debutează pe prima scenă duminică, de la ora 21:30 împotriva celor de la Chindia Târgoviște, pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT
  • 6 ani au trecut de la ultimul meci al Rapidului în Liga 1
  • 50.000 de euro a plătit Rapid pentru transferul lui Alexandru Albu
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE