Sport

Putea să defileze pe catwalk, dar a ales să lupte la fileu. Cine e Andra Artin, fata care a refuzat o carieră în modeling pentru volei

Volei Alba Blaj este deja un nume de referință în voleiul feminin românesc, iar extrema Andra Artin este una dintre jucătoarele care ies în evidență. Nu doar pentru calitățile ei sportive, ci și prin frumusețe.
21.03.2022 | 17:14
Putea sa defileze pe catwalk dar a ales sa lupte la fileu Cine e Andra Artin fata care a refuzat o cariera in modeling pentru volei
Andra Artin a început voleiul la Dinamo și a jucat în Franța înainte să se întoarcă în România pentru a face performanță la Volei Alba Blaj. A refuzat oferte în lumea modelingului pentru a fi numărul unu la fileu
ADVERTISEMENT

Andra Artin este un nume, poate nedrept, prea puțin cunoscut iubitorilor de sport din România. Fanii voleiului o știu însă foarte bine. Crescută de Dinamo, extrema și-a modelat cariera în Franța, până să revină în țară pentru a face performanță la Alba Blaj.

Andra Artin: ”Mi s-a propus să fiu fotomodel, dar nu era pentru mine”

Frumusețea ei i-a adus oferte care mai de care mai tentante. Era doar o puștoaică în vremea când a fost remarcată și ca sportivă, dar și pentru celelalte calități care o puteau transforma într-un model de succes. La 1,80 metri nici nu putea trece neobservată.

ADVERTISEMENT

Nu a mers ”pe fentă”. A ales să-și urmeze drumul pe care singură și l-a ales. Azi, Andra Artin este una dintre jucătoarele valoroase de volei ale României, proaspăt câștigătoare a Cupei României cu echipa ei de club.

”Eram mică, mergeam pe stradă și unul dintre marii României m-a oprit și m-a întrebat dacă vreau să fiu fotomodel. Dar nu, nu e pentru mine”, își amintește Andra Artin, prima ofertă din afara terenului de volei.

ADVERTISEMENT

A început să practice sportul la fileu la vârsta de 10 ani, la CSS 5 București, iar în 2014 a ajuns la Dinamo, unul dintre cele mai galonate cluburi de volei din România.

Ulterior a ajuns în Franța, la Mulhouse. Acolo a învățat ce înseamnă să fii un sportiv iubit, dar și ce înseamnă voleiul profesionist.

ADVERTISEMENT

”A fost cea mai bună experiență și cea mai bună lecție pentru mine. Am progresat din punct de vedere voleibalistic și nu numai. Și cred că m-am format eu ca om și ca femeie.

Echipa avea bani numai de la sponsori. Și atunci făceam foarte multe activități cu ei. Iar atmosfera era altfel. Te simțeai ca un mic superstar, dar aveai și multe responsabilități, pentru că trebuia să te împarți pe la toată lumea câte puțin”, povestește Andra Artin.

ADVERTISEMENT

Are un suporter de lux. Primarul din Blaj, șef de galerie și fanul numărul 1

Într-un oraș mic, de provincie, precum Blaj, în care sporturile de echipă dispăruseră cu desăvârșire la un moment dat, locuitorii se bucură acum de rezultatele excepționale pe care echipa de volei feminin le înregistrează de ani buni.

Cu mic, cu mare oamenii au susținut echipa încă de la înființare. Șef de galerie și fanul numărul 1 este însuși primarul urbei, Gheorghe Valentin Rotar.

”Domnul primar mereu e lângă noi și ne susține, așa că nu a fost o surpriză să-l vedem aici (la finala Cupei României, găzduită în week-end de orașul Mioveni – n.r.). Și-a dorit foarte mult să câștigăm trofeul și e foarte important să vedem asta de la conducerea clubului”, spune Andra Artin.

Pasiunea edilului pentru volei este cunoscută și apreciată și de șeful Federației Române de profil.

”L-am mai văzut, tot la Cupa României, la Cluj-Napoca, anul trecut. E un om care e tot timpul alături de galerie, de oamenii din Blaj, este parte în tot ce se întâmplă în Blaj. Iată că și partea sportivă e tot susținută cumva de dumnealui”, a adăugat președintele Federației Române de Volei, Adin Cojocaru.

ADVERTISEMENT