Sporturi

România luptă pentru prima medalie după Revoluţie la Campionatul European

Cu o generaţie de excepţie, naţionala feminină de cadete participă în aceste zile la Campionatul European sub 17 ani din Bulgaria, competiţie unde este creditată cu şanse reale la medalii.
12.04.2018 | 01:34
Romania lupta pentru prima medalie dupa Revolutie la Campionatul European
ADVERTISEMENT

Ar fi prima medalie pentru voleiul românesc după 1989. Tricolorele vor debuta vineri chiar contra campioanei en-titre Italia şi speră să furnizeze marea surpriză. Din grupa României mai fac parte Germania, Olanda, Ucraina şi Turcia. Primele două clasate se califică în semifinale.

“Presiune există, este inerentă pe măsură ce se apropie competiţia, dar atmosfera este bună şi suntem în grafic. Specialiştii afirmă că grupa noastră este cea mai puternică, însă mergem încrezători la EURO. Ne convine că jucăm contra Italiei în primul meci deoarece atunci avem cele mai mari şanse la o eventuală surpriză. Nu ne dăm la o parte de la o medalie, mergem cu gândul să ne calificăm în semifinale şi de acolo e posibil orice”, a precizat selecţionerul Marius Macarie.

ADVERTISEMENT

Meciurile se dispută la Sofia într-o sală în care voleibalistele noastre au disputat multe meciuri amicale în ultimii ani şi în care vor fi susţinute de un grup numeros de suporteri format din prieteni şi familie. “Am vizionat împreună cu domnul profesor partide ale adversarelor, ne-a explicat ce putem face să le punem în dificultate şi să le învingem. Ne simţim ca acasă în Bulgaria, am fost şi la Balcaniadă şi la turnee amicale. În plus vom avea şi familiile alături. Atuul nostru este că avem mai multe jucătoare care au acumulat experienţă la senioare. Avem o generaţie bună, există multe aşteptări de la noi şi obiectivul nostru este să ne clasăm mai bine ca la turneul final precedent, unde am ocupat locul 7”, a  punctat ridicătoarea Cosmina Marinescu.

Naţionala feminină sub 17 ani are în componenţă mai multe jucătoare care au debutat de la o vârstă fragedă la senioare şi cu o talie deosebită pentru această categorie de vârstă. Două jucătoare titulare de la blocaj (Francesca Alupei şi Denisa Ionescu) au peste 1,90 metri.

ADVERTISEMENT

“Având în vedere că ne-am pregătit îndelung, sper să avem un rezultat foarte bun. Faptul că am petrecut mult timp împreună în ultima perioadă ne-a ajutat să devenim o echipă şi mai unită. Multe dintre noi vom fi susţinute şi de părinţi la Sofia şi cred că ne va ajuta mult acest lucru. Sincer cred că e posibil să cucerim o medalie, pentru asta muncim zilnic”, a declarat centrul Denisa Ionescu.

În iarnă, fetele au obţinut la Ploieşti calificarea la turneul final din Bulgaria (3 victorii contra Elveţiei, Suediei şi Belgiei) şi după ce şi-au petrecut Crăciunul şi Revelionul în cantonament. Acum, tricolorele au prins sărbătorile pascale în stagiu de pregătire la Complexul Olimpic de la Izvorani şi speră ca acest sacrificiu să le ajute în lupta pentru medalii la EURO.

ADVERTISEMENT

Programul României la EURO U17 feminin:

13 aprilie, 20.00: România vs Italia

14 aprilie, 20.00: România vs Turcia

15 aprilie, 20.00: Germania vs România

17 aprilie, 20.00: România vs Olanda

18 aprilie, 17.30:  Ucraina vs România

Din grupa I fac parte Rusia, Bulgaria, Serbia, Belarus, Slovenia şi Ungaria.

Lotul României: Ridicătoare: Cosmina Marinescu (ACS Top Volei 05 Constanţa), Andreea Murar (LPS Cluj) Centri: Denisa Ionescu (CSU Medicina Târgu Mureş), Francesca Alupei (CSM Bucureşti), Adriana Alexandru (BP Haşdeu Buzău) Extreme: Florina Murariu (Agroland Timişoara), Karina Murariu (Agroland Timişoara), Mara Dumitrescu (CSU Medicina Târgu Mureş), Maria Dulău (Dinamo Bucureşti) Universal: Alexia Căruţaşu (CSM Bucureşti), Alexandra Spînoche (CSM Bucuresti) Libero: Andra Cojocaru (CS Medgidia) Staff tehnic: Marius Macarie (CSS Toplita, antrenor principal), Adrian Mihăilă (CS Muscel Campulung, antrenor secund), Mircea Gătej (statistician), Andreea Groza (fizioterapeut), Adin Cojocaru (manager)