Sport

Examen important pentru voleiul feminin românesc! Joacă şi fiica lui Virgil Căruţaşu

La doar 14 ani, Alexia Căruţaşu este căpitanul naţionalei de cadete (U17) şi joacă alături de vedete mondiale la CSM Bucureşti. Fata lui Virgil Căruţaşu (fostul căpitan legendar al echipei de baschet Asesoft Ploieşti) şi al fostei baschetbaliste Andreea Căruţaşu (jucătoare a echipei naţionale) este diamantul celei mai promiţătoare generaţii ale voleiului feminin din ultimele două decenii.
04.01.2018 | 17:34
Examen important pentru voleiul feminin romanesc Joaca si fiica lui Virgil Carutasu

Chiar în Sala Olimpia, pe parchetul pe care tatăl ei a scris istorie pentru baschetul românesc, Alexia are un examen important în aceste zile. Tricolorele încearcă la Ploieşti să obţină calificarea la Campionatul European sub 17 ani. Alexia şi colegele ei vor înfrunta Belgia, Suedia şi Elveţia in Sala Olimpia şi sunt favorite la calificarea la turneul final. Din lotul României face parte şi Francesca Alupei (14 ani), fata fostei duble campioane olimpice la canotaj Angela Alupei.

“Mereu mi-am dorit să fiu căpitanul echipei naţionale, să ajung ca tatăl meu. Familia este fanul meu numărul unu, au fost să mă susţină şi până în Olanda. Există o presiune pe noi, e normal deoarece avem o generaţie foarte bună. Este un turneu important, noi sperăm să ne calificăm la Europene deoarece vrem să urcăm pe podium acolo. Faptul că se joacă la Ploieşti ne bucură deoarece vom avea mulţi spectatori şi o motivaţie în plus. Cu multă muncă, îmi doresc ca în 2-3 ani să joc şi în naţionala de senioare”, a precizat Alexia Căruţaşu.

Marius Macarie: “O generaţie de excepţie!”

Antrenorul Marius Macarie şi elevele sale speră să obţină în primăvară în Bulgaria (13-18 aprilie) la CE o medalie istorică pentru România la volei. Specialiştii spun că această generaţie este cea mai talentată după cea din anii 90′ a celebrei Cristina Pîrv, cea care debuta şi ea la doar 14 ani la nivel de senioare. “Este o generaţie de excepţie şi toţi factorii implicaţi în volei trebuie să aibă grijă ca acest lot să devină o pepinieră pentru echipa de senioare în câţiva ani. Drumul este însă lung, e nevoie de jocuri şi continuitate la nivel înalt. Consider că regula impusă de federaţie cu minimum o jucătoare sub 21 ani este un pas benefic. Din ce am vorbit cu colegii, există fete de mare valoare şi la generaţia 2004-2005, deci speranţe există să ieşim din anonimatul din ultimii ani”, a subliniat antrenorul naţionalei de cadete.

“Fiind capi de serie şi turneul acasă la noi, suntem favorite. Avem o generaţie foarte bună, toată lumea ne vorbeşte de bine. Am progresat individual şi ca echipă, simt că ne-am consolidat ca grup la ultimul cantonament şi totul va fi ok în preliminariile pentru Campionatul European”, a declarat Mara Dumitrescu. “Suntem probabil cea mai unită echipă şi tindem spre o medalie. Personal îmi doresc să ajung undeva sus. Am antrenori care mă sprijină, atât la club, cât şi la echipa naţională. Idolul meu este Adina Salaoru, Mi-aş dori să joc în viitor în Turcia şi în Serbia” , a declarat şi Florina Murariu.

Programul turneului calificare la CE:

Elveţia – România, 4 ianuarie, 20.00

Belgia – Elveţia, 5 ianuarie, 15.00

România – Suedia, 5 ianuarie, 17.30

Suedia – Belgia, 6 ianuarie, 15.00

Suedia – Elveţia, 7 ianuarie, 15.00

România – Belgia, 7 ianuarie, 17.30

Partidele fi transmise pe canalul oficial de YouTube al FRVolei şi pe pagina de Facebook. Prima echipă din cele 8 grupe preliminare şi cele mai bune 3 echipe de pe locul secund se califică la turneul final din Bulgaria (13-18 aprilie 2018).

Tags: