News

Volkswagen renunță la fabrica din Turcia. Unde construieşte o nouă linie de producție

11.11.2020 | 19:02
Volkswagen renunta la fabrica din Turcia Unde construieste o noua linie de productie
Volkswagen renunță la fabrica din Turcia. Unde construieşte o nouă linie de producție Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Constructorul german de automobile Volkswagen renunță la construirea unei noi fabrici în Turcia și mută producția modelelor Passat și Škoda Superb la uzina sa din Bratislava.

Informația a fost confirmată de șeful grupului Volkswagen, Herbert Diess, într-un interviu pentru presa germană. Acesta a precizat că grupul a trebuit să își reevalueze cerințele de capacitate din cauza pandemiei.

ADVERTISEMENT

Anul trecut, Volkswagen a luat în calcul mai multe posibile locaţii pentru noua sa fabrică din Europa de Est, inclusiv România, Serbia şi Bulgaria, dar a ales Turcia.

Cât de mare va fi investiția Volkswagen în Slovacia?

Potrivit publicației slovace Denník N, investiția ar trebui să fie mult mai mare decât spera guvernul Igor Matovič în vară.

ADVERTISEMENT

În iulie, cabinetul a semnat o notă cu reprezentanții producătorului auto, în care era menționată o investiție de 500 de milioane de euro. Cu toate acestea, informațiile recente sugerează că investiția poate ajunge până la 1 miliard de euro.

Constructorul german va construi o nouă linie de asamblare, precum și un nou atelier de caroserie ca parte a extinderii sale în Slovacia, unde își construiește majoritatea SUV-urilor premium.

ADVERTISEMENT

Volkswagen Touareg, Audi Q7, Audi Q8 și Porsche Cayenne sunt toate construite în Bratislava, alături de Volkswagen Up, Skoda Citigo și SEAT Mii, precum și caroserii pentru Bentley Bentayga, adică înainte ca acestea să fie expediate la Crewe în Regatul Unit.

Nu este încă clar câte Passat și Škoda Superb vor fi produse în Slovacia. De asemenea, nu se știe deocamdată dacă o parte din investiție va include vehicule electrice. Totuși, investiția care aduce certitudine fabricii slovace, în special în timpul crizei coronavirusului.

ADVERTISEMENT

Unul dintre motivele pentru care producătorul auto a decis să investească în Slovacia ar putea fi măsurile pentru stimularea investițiilor. Guvernul a promis, de asemenea, să construiască o instituție pentru educarea personalului și creșterea calificărilor acestora.

Autoritățile slovace intenționează să construiască noi locuințe de închiriat pentru producătorul auto la mai puțin de 20 de kilometri de uzină și să contribuie la asigurarea transportului pentru personal, relatează The Slovak Spectator.

România fusese luată în calcul anul trecut, alături de Serbia și Bulgaria, ca posibilă locație pentru noua fabrică europeană. Grupul german a optat la acel moment pentru Turcia.

Fabrica, cu o capacitate de producție de 300.000 de vehicule anual, ar fi urmat să fie construită în Manisa, la 40 km de oraşul Izmir. Investiția s-ar fi ridicat la 1,3 miliarde euro și ar fi urmat să construiască modelele Volkswagen Passat şi Skoda Superb, începând din 2022.

ADVERTISEMENT
Tags:
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte:...
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte: „Avem o listă de așteptare și primim clienți de peste tot”
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit...
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit după ce s-a întors de la muncă din Italia
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac....
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac. Fanii au reacţionat imediat
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cum obții o REDUCERE DE TAXE. Procedura este foarte simplă
Cum obții o REDUCERE DE TAXE. Procedura este foarte simplă
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Doliu la Hollywood. Actrița din Popeye a murit la 75 de ani
Doliu la Hollywood. Actrița din Popeye a murit la 75 de ani
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Surprinzător ce a urmat
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e...
Stațiunea mai puțin cunoscută de la noi care va detrona Mamaia. Plaja e un colț de Rai, iar prețurile sunt mici