ADVERTISEMENT
News

Volkswagen renunță la fabrica din Turcia. Unde construieşte o nouă linie de producție

Autor: Georgiana Dicu | 11.11.2020 | 19:02
Volkswagen renunță la fabrica din Turcia. Unde construieşte o nouă linie de producție
Volkswagen renunță la fabrica din Turcia. Unde construieşte o nouă linie de producție Foto: hepta.ro

Constructorul german de automobile Volkswagen renunță la construirea unei noi fabrici în Turcia și mută producția modelelor Passat și Škoda Superb la uzina sa din Bratislava.

ADVERTISEMENT

Informația a fost confirmată de șeful grupului Volkswagen, Herbert Diess, într-un interviu pentru presa germană. Acesta a precizat că grupul a trebuit să își reevalueze cerințele de capacitate din cauza pandemiei.

Anul trecut, Volkswagen a luat în calcul mai multe posibile locaţii pentru noua sa fabrică din Europa de Est, inclusiv România, Serbia şi Bulgaria, dar a ales Turcia.

ADVERTISEMENT

Cât de mare va fi investiția Volkswagen în Slovacia?

Potrivit publicației slovace Denník N, investiția ar trebui să fie mult mai mare decât spera guvernul Igor Matovič în vară.

În iulie, cabinetul a semnat o notă cu reprezentanții producătorului auto, în care era menționată o investiție de 500 de milioane de euro. Cu toate acestea, informațiile recente sugerează că investiția poate ajunge până la 1 miliard de euro.

ADVERTISEMENT

Constructorul german va construi o nouă linie de asamblare, precum și un nou atelier de caroserie ca parte a extinderii sale în Slovacia, unde își construiește majoritatea SUV-urilor premium.

Volkswagen Touareg, Audi Q7, Audi Q8 și Porsche Cayenne sunt toate construite în Bratislava, alături de Volkswagen Up, Skoda Citigo și SEAT Mii, precum și caroserii pentru Bentley Bentayga, adică înainte ca acestea să fie expediate la Crewe în Regatul Unit.

ADVERTISEMENT

Nu este încă clar câte Passat și Škoda Superb vor fi produse în Slovacia. De asemenea, nu se știe deocamdată dacă o parte din investiție va include vehicule electrice. Totuși, investiția care aduce certitudine fabricii slovace, în special în timpul crizei coronavirusului.

Unul dintre motivele pentru care producătorul auto a decis să investească în Slovacia ar putea fi măsurile pentru stimularea investițiilor. Guvernul a promis, de asemenea, să construiască o instituție pentru educarea personalului și creșterea calificărilor acestora.

ADVERTISEMENT

Autoritățile slovace intenționează să construiască noi locuințe de închiriat pentru producătorul auto la mai puțin de 20 de kilometri de uzină și să contribuie la asigurarea transportului pentru personal, relatează The Slovak Spectator.

România fusese luată în calcul anul trecut, alături de Serbia și Bulgaria, ca posibilă locație pentru noua fabrică europeană. Grupul german a optat la acel moment pentru Turcia.

ADVERTISEMENT

Fabrica, cu o capacitate de producție de 300.000 de vehicule anual, ar fi urmat să fie construită în Manisa, la 40 km de oraşul Izmir. Investiția s-ar fi ridicat la 1,3 miliarde euro și ar fi urmat să construiască modelele Volkswagen Passat şi Skoda Superb, începând din 2022.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!