Sport

Volkswagen susține că UEFA interzice steagurile curcubeu în Rusia și Azerbaijan

Volkswagen susține că UEFA interzive steagurile curcubeu în Rusia și Azerbaijan.
02.07.2021 | 21:39
Volkswagen sustine ca UEFA interzice steagurile curcubeu in Rusia si Azerbaijan
ADVERTISEMENT

Un nou scandal este pe punctul de a izbucni, după ce Volkswagen susține că UEFA a interzis steagurile curcubeu, pro-LGBT, în Rusia și Azerbaijan, două țări vehemente împotriva drepturilor homosexualilor.

Sponsorul EURO 2020 dorește să pună mai multe logo-uri ale companiei, cu steagul curcubeu, în semn de solidaritate cu întraga comunitate LGBT, însă e nemulțumit de faptul că nu le este permis accesul în toate țările gazdă ale Campionatului European.

ADVERTISEMENT

Volkswagen susține că UEFA înterzice steagurile pro-LGBT în Rusia și Azerbaijan

Compania Volkswangen este nemulțumită de faptul că UEFA nu este solidară cu mișcarea pro-LGBT, acuzând forul european că interzice afișarea logo-ului companiei, făcut special pentru comunitatea gay, în țări vehemente în privința drepturilor persoanelor LGBT, precum Rusia și Azerbaijan.

Astfel, se conturează un nou scandal LGBT la acest Campionat European, după ce la meciul dintre Germania și Ungaria, selecționata lui Joachim Low nu a fost lăsată să lumineze Allianz Arena în culorile curcubeului.

ADVERTISEMENT

La începutul meciului, un protestatar LGBT a intrat pe teren și a afișat un steag al comunității în fața jucătorilor maghiari, ca reacție împotriva legilor adoptate de Viktor Orban.

Acum, Volkswagen a dorit să afișeze logo-ul pro-LGBT pentru meciurile care se vor desfășura în Rusia și în Azerbaijan, însă nu s-a întâmplat acest lucru: „Volkswagen a luat o poziție clară pentru diversitate și pentru colorarea bannerelor de la EURO 2020”.

ADVERTISEMENT

„Din cauza îngrijorărilor UEFA în privința afișării unor bannere pentru meciurile de la Baku și Sankt Petersburg, asociația a fost informată că nu îi este permisă rularea acestor campanii publicitare”, a spus un purtător de cuvânt pentru jurnaliștii de la The Athletic.

UEFA a oferit un răspuns, spunând că nu există o problemă din partea lor în privința diversității: „UEFA susține în totalitate afișarea unor astfel de mesaje și respectă diversitatea, iar multe afișe au fost plasate peste tot de-a lungul meciurilor din 16-imile de finală.

ADVERTISEMENT

UEFA solicită sponsorilor să verifice dacă mesajele lor sunt în legalitate cu legislația din țările gazdă, ceea ce nu este permis în zone precum Baku sau Sankt Petersburg”.

Protest LGBT în timpul intonării imnului Ungariei înainte de meciul cu Germania

În timpul intonării imnului Ungariei, un protestatar LGBT a intrat pe tere și a afișat un steag al comunității pe care o susține, până să fie dat la o parte de forțele de ordine, care au fost luate din nou prin surprindere.

Protestul LGBT față de Ungaria a pornit din momentul în care Parlamentul din Ungaria a votat pe 15 iunie o lege prin care se interzice schimbul de informații care promovează homosexualitatea, în rândul persoanelor sub 18 ani.

Consilierii din Munchen au vrut să dea o replică maghiarilor, cerând celor de la UEFA ca „Allianz Arena” să fie iluminată exterior în culorile curcubeului.

ADVERTISEMENT
Tags: