News

Volodimir Zelenski, apel către mamele soldaților ruși: ”Nu vă trimiteți copiii la război într-o țară străină”. Video

Într-un nou mesaj video apărut pe site-urile de socializare, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski le-a cerut sâmbătă mamelor soldaților ruși să nu-și trimită copiii la război într-o țară străină.
12.03.2022 | 07:49
Volodimir Zelenski apel catre mamele soldatilor rusi Nu va trimiteti copiii la razboi intro tara straina Video
ADVERTISEMENT

La intrarea în a 17-a zi de război, liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, a transmis un nou mesaj din biroul prezidențial.

Volodimir Zelenski, un nou mesaj de la Kiev. Apel către mamele soldaților ruși și noi acuzații la adresa invadatorilor

Președintele Ucrainei a făcut un apel către mamele soldaților ruși și le-a cerut să nu-și trimită copiii să lupte într-o țară străină.

ADVERTISEMENT

”Nu vă trimiteți copiii la război într-o ţară străină. Nu credeţi promisiunile că vor fi trimişi doar undeva pentru exerciţii sau doar undeva în condiţii non-combat. Verificați unde este fiul dumneavoastră.

Şi dacă ai chiar şi cea mai mică suspiciune că fiul tău ar putea fi trimis la războiul împotriva Ucrainei, acţionează imediat. Nu-ţi da fiul la moarte sau în robie. Ucraina nu şi-a dorit niciodată acest război îngrozitor şi Ucraina nu vrea, dar se va apăra atât cât va fi necesar”, a mai afirmat Zelenski.

ADVERTISEMENT

În mesajul postat pe Facebook, Zelenski a mai vorbit despre rezistenţa armatei ucrainene, despre curajul soldaţilor, dar şi despre pierderile inamicului.

Liderul de la Kiev a cerut eliberarea primarului din Melitopol și a acuzat Rusia că acțiunile sale vor echivala cu ale teroriştilor ISIS.

ADVERTISEMENT

”Acţiunile invadatorilor ruşi vor echivala cu acţiunile teroriştilor ISIS. Toată ţara a văzut că Melitopol nu s-a predat invadatorilor. Ucraina cere eliberarea imediată a primarului din Melitopol şi garantarea securităţii tuturor conducătorilor comunităţilor din întreaga ţară”, a mai afirmat Zelenski.

Zelenski anunță că peste 7.000 de oameni au fost salvați în ultima zi prin coridoarele umanitare

Zelenski a acuzat forțele ruse că au perturbat coridoarele umanitare. În ciuda acestuia aspect, 7.144 de oameni au fost salvaţi din mai multe oraşe, iar operaţiunea va continua în zilele următoare, anunță președintele.

ADVERTISEMENT

”Vom face totul pentru a aduce ajutor umanitar în oraşele din Ucraina”, a mai afirmat Zelenski. Acesta a admis că Mariupol rămâne sub control rusesc, fără posibilitate de ajutor umanitar deocamdată, dar încercările vor continua sâmbătă.

ADVERTISEMENT