News

Volodimir Zelenski, desemnat „Omul anului 2022” de către Radio România Internațional

Postul pentru străinătate al Societății Române de Radiodifuziune l-a desemnat pe președintele ucrainean „Omul anului 2022”
01.01.2023 | 22:24
Volodimir Zelenski desemnat Omul anului 2022 de catre Radio Romania International
Președintele Zelenski împreună cu prima doamnă a Ucrainei. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Radio România Internațional l-a desemnat pe președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, “Omul anului 2022”, însă acesta a avut contracandidați serioși pentru acest titlu.

Volodimir Zelenski, “Omul anului 2022”

Fostul actor de comedie, ales președinte al Ucrainei, avea să se dovedească un lider cu adevărat providențial pentru vecinii noștri de la est în condițiile în care, sub conducerea sa, și prin abilitatea sa de a comunica, a reușit să asigure rezistența armatei ucrainene în fața invaziei forțelor ruse.

ADVERTISEMENT

Acum, postul pentru străinătate al Societății Române de Radiodifuziune, în tradiția sa anuală de a stabili personalitatea care și-a pus cel mai mult amprenta asupra lumii în sens pozitiv, liderul ucrainean a fost desemnat de marea majoritatea ascultătorilor drept „Omul Anului 2022”.

Printre cei care au fost nominalizați pentru această distincție s-au numărat și poporul ucrainean în ansamblu, voluntarii care ajută persoanele afectate de războiul din Ucraina, dar și femeile iraniene care se opun regimului de la Teheran.

ADVERTISEMENT

La fel, printre personalitățile aflate pe lista nominalizaților s-a aflat și Papa Francisc, regele Marii Britanii sau regina Elisabeta a II-a, decedată anul trecut, mari sportivi, între care înotătorul David Popovici și fotbalistul Leo Messi, dar și echipa NASA care a lansat programul Artemis.

Zelenski, liderul care a asigurat unitatea ucrainenilor

De la celebra sa replică „Nu am nevoie să fiu salvat, am nevoie de muniție”, în prima zi după invazia armatei ruse, atunci când puterile occidentale, temându-se că rușii vor cuceri Kievul în primele ore, președintele ucrainean a reușit să asigure și să însuflețească poporul vecin în lupta sa împotriva agresiunii ruse.

ADVERTISEMENT

Mesajele sale zilnice adresate populației au culminat însă cu câteva discursuri devenite deja celebre. A fost și discursul recent ținut în fața Congresului SUA, sau cele în Parlamentul European, însă deja majoritatea ucrainenilor consideră discursul de Anul Nou drept cel mai emoționat și puternic discurs al lui Zelenski.

„Îți dorești un miracol astăzi? Ucrainenii le creează de mult timp singuri. Să-ți dorești prieteni adevărați? Știm deja cine sunt.

ADVERTISEMENT

Să vrei o iubire adevărată? Anul acesta am simțit-o mai mult ca niciodată. Să ai credință și speranță? Ambele sunt în forțele armate ale Ucrainei de mult timp. Îți dorești confortul casei tale? El este acolo unde suntem noi și cei dragi nouă.

Să-ți dorești lumină? Este în noi toți, chiar și atunci când nu există curent electric. Vrei o aventură și să călătorești? Acum, ucrainenii le-au primit mult prea mult. Deci azi doar o dorință. Și se va manifesta nu printr-un miracol, ci prin munca noastră. Lupta. Ajutându-ne reciproc. Cu umanitate”, a spus președintele ucrainean în mesajul său de Anul Nou.

ADVERTISEMENT
„Ce a fost ăsta?!” Reacțiile soților Șucu în timpul meciului. Momentul a fost...
„Ce a fost ăsta?!” Reacțiile soților Șucu în timpul meciului. Momentul a fost filmat.„Mamă, dar...”
Imposibil de recunoscut pe străzile din America și interzis 6 luni în fotbalul...
Imposibil de recunoscut pe străzile din America și interzis 6 luni în fotbalul din România, a revenit în țară și la vechiul look
Ce tehnică avea asistenta din Galați pentru a nu fi prinsă făcând cumpărături...
Ce tehnică avea asistenta din Galați pentru a nu fi prinsă făcând cumpărături cu carduri furate din spital
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Cum arată Modelul A, mașina zburătoare
Cum arată Modelul A, mașina zburătoare "scoasă din romanele SF" a companiei Alef Aeronautics
Procesul crimei din Grădina Botanică din Craiova. Ucigașul lui Melis este față-n față...
Procesul crimei din Grădina Botanică din Craiova. Ucigașul lui Melis este față-n față cu băiatul care a supraviețuit atacului
Un lanț românesc de restaurante renunță la toți angajații străini. ”Trebuie învățați să...
Un lanț românesc de restaurante renunță la toți angajații străini. ”Trebuie învățați să se spele pe mâini, sunt un dezastru”
𝐄𝐗𝐂𝐋𝐔𝐒𝐈𝐕 | Am aflat cine este printre ispitele de Insula Iubirii sezonul 8...
𝐄𝐗𝐂𝐋𝐔𝐒𝐈𝐕 | Am aflat cine este printre ispitele de Insula Iubirii sezonul 8 😮 Nimeni nu se astepta sa revina dupa ce s-a intamplat sezonul trecut
Jador a scăpat de rivalul său de la Survivor România. Ce vedetă a...
Jador a scăpat de rivalul său de la Survivor România. Ce vedetă a plecat
Cum arată Gina Pistol după 8 ore la salonul de înfrumusețare. Schimbarea e...
Cum arată Gina Pistol după 8 ore la salonul de înfrumusețare. Schimbarea e incredibilă! FOTO
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
În ce condiții ar lansa Putin arsenalul nuclear rusesc? Dosare militare secrete care...
În ce condiții ar lansa Putin arsenalul nuclear rusesc? Dosare militare secrete care explică principiile utilizării armelor nucleare, scurse în presă
S-a îndrăgostit de el când avea 7 ani și s-au căsătorit 30 de...
S-a îndrăgostit de el când avea 7 ani și s-au căsătorit 30 de ani mai târziu. Actorul român și povestea sa incredibilă de iubire