News

Cine este femeia care a primit post-mortem distincția ”Erou al Ucrainei” din partea președintelui Zelenski  

Volodimir Zelenski a acordat post-mortem distincţia "Erou al Ucrainei" unei femei, medic militar, care a îngrijit soldaţi în regiunea Sumî, salvând mai multe vieți în conflictul cu Rusia.
13.03.2022 | 11:41
Cine este femeia care a primit postmortem distinctia Erou al Ucrainei din partea presedintelui Zelenski
ADVERTISEMENT

În ultimul mesaj adresat națiunii, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat că a semnat două decrete, dintre care unul prevede acordarea post-mortem a titlului de ”Erou al Ucrainei” cu distincția Orinul Stelei Aurii pentru sergentul Derusova Inna Mikolaivna, medic militar care a salvat mai mulți sodați răniți în războiul cu Rusia.

Zelenski: ”Prima femeie-erou a Ucrainei care a primit post-mortem acest titlu”

Derusova Inna Mikolaivna a avut misiuni în Ohtîrka, regiunea Sumî, și și-a pierdut viața în urma bombardamentelor trupelor ruse, ajutând răniţii. ”Prima femeie-erou a Ucrainei care a primit post-mortem acest titlu”, a mărturisit, vizibil emoționat, Volodimir Zelenski.

ADVERTISEMENT

Zelenski a anunțat și că oferă distincţii la alți 105 membri ai forţelor armate ucrainene pentru curajul arătat, din care 17 post-mortem. Preşedintele Ucrainei a adăugat şi faptul că a avut loc o întâlnire de urgenţă a Consiliului Regional Herson, iar 44 de deputaţi au decis că regiunea Herson face parte din Ucraina.

”Ucraina va face faţă testului. Avem nevoie de timp şi de forţă pentru a distruge maşinăria de război care a venit la noi în ţară. Nu voi subestima ameninţarea și nu voi exagera rezultatele. Noi suntem oameni oneşti, nu Ministerul rus al Apărării, care minte pe toată lumea, milioane de cetăţeni ai săi şi chiar pe şeful Federaţiei Ruse. Aşa că vă spun sincer: încă trebuie să rezistăm.

ADVERTISEMENT

Toate coridoarele umanitare asupra cărora s-a convenit au funcţionat în ultimele 24 de ore

Încă trebuie să luptăm. În fiecare zi şi în fiecare noapte trebuie să găsim modalităţi în care să-i provocăm daune majore inamicului, în toare zonele de apărare. În apropiere de Jitomîr şi Kiev, de Cernigău şi Sumî, de Harkov şi Lugansk, de Doneţk şi Mariupol, în sudul ţării şi pe linie diplomatică”, a completat preşedintele ucrainean.

Apoi, Volodimir Zelenski a confirmat faptul că toate coridoarele umanitare stabilite cu partea rusă au funcționat, reușindu-se altfel evacuarea, în ultimele 24 de ore, a mai mult de 10.000 de cetățeni ucraineni aflați în zone de conflict.

ADVERTISEMENT

Toate coridoarele umanitare asupra cărora s-a convenit au funcţionat. Au fost evacuaţi 12.729 de oameni. Transportul umanitar către Mariupol ar urma să ajungă mâine după-amiază, din cauza complexităţii rutei, a trebuit să rămână peste noapte în Berdeansk”, a explicat Zelenski.

Zelenski cere în continuare sprijinul Vestului: ”Ar trebui să facă mai mult pentru Ucraina, pentru ucraineni”

”Cu fiecare ocazie, le repet prietenilor noştri şi partenerilor din străinătate că ar trebui să facă mai mult pentru Ucraina, pentru ucraineni. Pentru că nu este doar pentru Ucraina, este pentru fiecare din Europa”, a încheiat preşedintele Ucrainei, aducând din nou în discuție dorința lui ca NATO să intervină în conflict.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că Zelenski solicită de fiecare dată intervenția în forță a NATO împotriva Rusiei, și oficialii alianței nord-atlantice, și Joe Biden, președintele SUA, s-au pronunțat clar în această privință, declarând că nu se pune problema unui război fățiș cu Moscova, care ar putea provoca un al treilea conflict mondial.

ADVERTISEMENT