News

Volodimir Zelenski, în vizită secretă în România. Pe ce aeroport a aterizat avionul președintelui

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski ar fi venit pe neașteptate în România și ar fi plecat apoi în Ucraina cu o coloană oficială flancată de trupele speciale.
13.04.2024 | 15:54
Volodimir Zelenski in vizita secreta in Romania Pe ce aeroport a aterizat avionul presedintelui
Volodimir Zelenski, în vizită secretă în România. Pe ce aeroport a aterizat avionul președintelui
ADVERTISEMENT

Vizita lui Zelenski ar fi avut loc în zona Suceava, după ce președintele Ucrainei a aterizat pe Aeroportul Internațional ”Ștefan cel Mare” și a tranzitat apoi județul cu o coloană de mașini militare. Liderul de la Kiev a participat la a IX-a ediție a Summitului Inițiativei celor Trei Mări (I3M), care a avut loc în Lituania, la Vilnius.

Volodimir Zelenski, în vizită secretă în România

Acolo, Volodimir Zelenski a avut o discuție cu președintele României, Klaus Iohannis. Conform Monitorul de Suceava, președintele Ucrainei a luat un avion Airbus A319-115 de la Vilnius, care l-a dus până în România, unde a aterizat pe Aeroportul ”Ștefan cel Mare” undeva în jurul orei 20:33.

ADVERTISEMENT

Se pare că delegația ucraineană s-ar fi dus către Siret, după care a urmat un traseu spre Kiev. Coloana oficială era formată din echipaje de Poliție, mașini cu forțe de ordine și servicii speciale, ambulanțe dar și mașini ale oficialilor ucraineni.

Vizita scurtă a lui Zelenski în țara noastră vine la o zi după ce propaganda Kremlinului anunța că președintele ucrainean se pregătește să fugă din Ucraina, în contexul în care țara sa va pierde cu siguranță războiul.

ADVERTISEMENT

Conform publicației Zerkalo Nedeli, propaganda din Rusia a răspândit zvonul conform căruia Volodimir Zelenski va fugi în luna mai la Londra și nu se va mai întoarce niciodată în Ucraina. Asta, în contextul în care Volodimir Zelenski are programată o vizită la Londra în luna mai.

Volodimir Zelenski este ținta unei campanii de tip fake news din partea rușilor

Pentru a oferi mai multă ”credibilitate” acestui fake news, propaganda din Rusia au citat publicația americană Politico, deși nu există niciun text pe Politico în acest sens. Anterior, rețelele de propagandă ale Kremlinului au anunțat că Direcția Principală de Informații (HUR) e decisă să-l înlăture de la putere pe Zelenski, însă HUR a dezmințit această informație.

ADVERTISEMENT

Președintele Volodimir Zelenski a declarat și în trecut că apreciază foarte mult ajutorul dat de țara noastră Ucrainei, cu toate că acesta a fost mereu unul discret și ferit de ochii lumii, cel mai probabil de teama reacției negative a Moscovei.

”Mulțumesc lui Dumnezeu că a apărut România inteligentă și că președintele României Klaus Iohannis m-a ajutat. A ajutat fermierii noștri să supraviețuiască. Și nici pentru el nu a fost ușor, a avut proteste.

ADVERTISEMENT

Dar cred că a arătat luciditatea unui om puternic care a spus:  În primul rând sunt valorile, apoi sunt prețurile”, declara Volodimir Zelenski, într-o conferință de presă, referitor la scandalul grânelor.

ADVERTISEMENT