News

CNN a ajuns în buncărul lui Volodimir Zelenski. Trei mesaje clare pentru Putin: ”Trebuie să vorbim mai întâi”

În plin război cu Rusia, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a acordat un interviu celor de la CNN direct din buncărul său. Acesta a avut mai multe mesaje de transmis pentru Putin, Biden și lumea întreagă.
02.03.2022 | 07:47
CNN a ajuns in buncarul lui Volodimir Zelenski Trei mesaje clare pentru Putin Trebuie sa vorbim mai intai
ADVERTISEMENT

În a 6-a zi de război ruso-ucrainean, într-o perioadă în care trupele invadatoare sunt aproape de Kiev, președintele Volodimir Zelenski a acordat un interviu postului de televiziune de știri american CNN.

Volodimir Zelenski, mesaje clare pentru Vladimir Putin și Joe Biden

În discuția cu reporterul special de război Matthew Chance, Zelenski a abordat mai multe teme fundamentale în această perioadă.

ADVERTISEMENT

Dat fiind contextul unor noi negocieri cu partea rusă, liderul de la Kiev spune că, atât timp cât atacurile Rusiei asupra orașelor ucrainene vor continua, va fi greu de realizat vreun progres în cadrul discuțiilor pentru pace.

Zelenski i-a transmis o serie de mesaje clare omologului său de la Moscova, Vladimir Putin. În primul rând, aceasta a cerut discuții. Apoi, președintele ucrainean a cerut încetarea focului. Nu în ultimul rând, Zelenski a cerut revenirea la starea în care cele două națiuni se aflau în urmă cu 6 zile, anterior startului invaziei.

ADVERTISEMENT

”Trebuie să vorbești în primul rând. Toată lumea trebuie să înceteze lupta și să se întoarcă la acel punct în care eram acum cinci-șase zile. Dacă ei nu sunt pregătiți pentru pace înseamnă că doar pierdem timpul”, a declarat președintele ucrainean.

Întrebat dacă simte că țara sa își pierde timpul discutând cu Rusia în plin conflict, Zelensi a spus: ”Vom vedea”.

ADVERTISEMENT

Totodată, Volodimir Zelenski i-a spus liderului american Joe Biden să transmită un mesaj puternic și ”util” despre invadarea Ucrainei de către Rusia, în cadrul discursului său, privind starea Naţiunii, de la mijlocul săptămânii.

Zelenski a reiterat apelurile către SUA și NATO în privința stabilirii unei zone de excludere a zborului deasupra Ucrainei: ”M-am adresat deja unor lideri occidentali cu această solicitare, pentru că eu chiar cred că liderii trebuie să sprijine țările democratice și să le ajute”.

ADVERTISEMENT

Volodimir Zelenski: ”Este foarte grav, nu este un film. Ucraina este un simbol”

În același interviu acordat CNN, Zelenski a fost întrebat despre transformarea sa din actor de comedie în lider urmărit la nivel internațional în timpul războiului.

Președintele ucrainean a replicat că nu el este un simbol în acest moment, ci toată țara sa:

”Este foarte grav, nu este un film. Eu nu sunt un simbol, cred că Ucraina este un simbol.Ucraina este inima Europei, iar acum cred că Europa vede că Ucraina este ceva special pentru această lume. De aceea, lumea nu poate pierde acest loc special”, a mai spus Zelenski.

ADVERTISEMENT