News

Unde îşi doreşte Zelenski să se desfăşoare negocieri de pace cu Rusia. Președintele Ucrainei crede că ”este locul potrivit”

Volodimir Zelenski a dezvăluit regiunea unde și-ar dori negocieri de pace cu Rusia. Președintele Ucrainei este de părere că ”acesta este locul potrivit.”
21.03.2022 | 09:36
Unde isi doreste Zelenski sa se desfasoare negocieri de pace cu Rusia Presedintele Ucrainei crede ca este locul potrivit
ADVERTISEMENT

Volodimir Zelenski a declarat duminică faptul că Israelul încearcă identificara unei modalități prin care el să negocieze cu Vladimir Putin, despre cum să pună capăt războiului Rusia-Ucraina. Volodimir Zelenski și-a exprimat dorința a discuta cu liderul Kremlinului la Ierusalim.

Ierusalim, posibil loc de negociere de pace al Rusiei cu Ucraina

Liderul de la Kiev a punctat că Ierusalim ”este locul potrivit” unde el și Putin să găsească o soluție care să oprească conflictul militar istoric. Volodimir Zelenski a făcut o astfel de precizare la finalul acestui weekend, în cadrul unei videoconferințe cu reprezentanții Parlamentului din Israel.

ADVERTISEMENT

”Prim-ministrul Israelului, Naftali Bennett, încearcă să găsească o modalitate de a avea discuţii. Suntem recunoscători pentru eforturile sale, astfel încât, mai devreme sau mai târziu, vom începe să avem discuţii cu Rusia, eventual la Ierusalim.

Acesta este locul potrivit pentru a ajunge la pace, dacă este posibil”, a declarat Zelenski, într-un nou filmuleț postat pe facebook, după videoconferința cu Parlamentul din Israel, relatează publicația internațională, The Times of Israel.

ADVERTISEMENT

Odată cu izbucnirea agresiunii militare a lui Vladimir Putin în Ucraina, statul evreu a adoptat o atitudine prudentă față de acest război. Naftali Bennett, premierul israelian, și-a exprimat dorința de a organiza o mediere Ucraina-Rusia.

Mai mult, Naftali Bennett, imediat de la declanșarea conflictului, a făcut o vizită în Moscova, unde a discutat cu președintele Rusiei. Ulterior, a purtat mai multe discuții la telefon cu Volodimir Zelenski.

ADVERTISEMENT

Războiul Rusia-Ucraina poate declanșa Al Treilea Război Mondial?

Tot în ziua de duminică, liderul de la Kiev a oferit un interviu pentru CNN, unde a spus că este pregătit pentru negocieri cu Putin, dar dacă acestea vor eșua, lupta dintre Rusia și Ucraina ar putea rezulta ”Al Treilea Război Mondial”.

”Sunt pregătit pentru negocieri cu el. Am fost pregătit în ultimii doi ani. Și cred că fără negocieri, nu putem pune capăt acestui război”, a spus Volodimir Zelenski pentru CNN.

ADVERTISEMENT