Life

Volodimir Zelenski, mesaj după victoria Ucrainei la Eurovision 2022: “Curajul nostru impresionează o lume întreagă”

Volodimir Zelenski a transmis un mesaj după victoria Ucrainei la concursul muzical Eurovision 2022. Președintele a mulțumit trupei Kalush Orchestra pentru această performanță.
15.05.2022 | 10:27
Volodimir Zelenski mesaj dupa victoria Ucrainei la Eurovision 2022 Curajul nostru impresioneaza o lume intreaga
Volodimir Zelenski a transmis un mesaj după ce Ucraina a câștigat Eurovision 2022. Sursa foto: hepta.ro/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Volodimir Zelenski a postat un mesaj după victoria Ucrainei la Eurovision 2022, care s-a desfășurat la Torino anul acesta. Președintele ucrainean este mândru de trupa Kalush Orchestra și le-a mulțumit tuturor celor care au votat-o în marea finală.

Volodimir Zelenski, mesaj după victoria Ucrainei la Eurovision 2022

De asemenea, Zelenski a mai spus că Eurovision va fi găzduit din nou în Ucraina, asigurându-i pe oameni că acest concurs va avea loc într-un Mariupol reconstruit, atunci când războiul cu Rusia se va termina.

ADVERTISEMENT

“Curajul nostru impresionează o lume întreagă, muzica noastră cucerește Europa! Anul viitor Ucraina va găzdui Eurovision. Pentru a treia oară în istorie! Și cred că nu va fi și ultima!

Ne vom asigura că într-o bună zi participanții și invitații de Eurovision vor fi găzduiți într-un Mariupol ucrainean. Liber, pașnic și reconstruit.

ADVERTISEMENT

Vă mulțumesc pentru victorie, Kalush Orchestra și tuturor celor care au votat pentru noi! Glorie Ucrainei!”, a scris Volodimir Zelenski pe pagina de Facebook.

Președintele a mai spus că “victoria împotriva inamicului nu este departe”.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ținut să felicite Ucraina pentru victoria de la Eurovision 2022. Charles Michel, președintele Consiliului European, a transmis un mesaj prin care i-a felicitat pe ucraineni.

ADVERTISEMENT

Deși Ucraina este marea câștigătoare din acest an, nu se știe unde va fi găzduit concursul anul viitor, dat fiind faptul că țara se află în plin război cu Rusia de aproape trei luni.

Trupa Kalush Orchestra a obținut 631 de puncte la Eurovision 2022

Trupa Kalush Orchestra a participat cu melodia “Stefania” și a reușit să obțină un total de 631 de puncte. După voturile juriilor din cele 40 de țări, Ucraina se afla pe locul patru în clasament, însă a fost salvată de voturile publicului.

ADVERTISEMENT

Pe locul doi se află Marea Britanie, reprezentată de Sam Ryder, cu melodia “Space Man”. Este o performanță incredibilă a artistului, mai ales că în 2021 britanicii s-au clasat pe ultimul loc, cu 0 puncte.

Pe locul trei se află Spania, reprezentată de Chanel cu piesa “SloMo”. Cântăreața Cornelia Jakobs a dus Suedia pe locul patru, cu piesa “Hold me closer”, una dintre favoritele publicului.

România s-a clasat pe locul 18 din 25, fiind reprezentată de WRS cu melodia “Llamame”, iar Republica Moldova pe locul șapte, cu piesa “Trenulețul”, interpretată de Zdob și Zdub & Advahov Brothers. Germania s-a clasat pe ultimul loc, cu doar 6 puncte.

În trecut, Ucraina a reușit să obțină de două ori victoria la Eurovision. În 2004, cântăreața Ruslana s-a clasat pe primul loc în concursul muzical, cu piesa “Wild dances”. A doua victorie i-a aparținut Jamalei, în 2016, cu piesa “1944”, care a transmis un mesaj puternic despre cel de-al Doilea Război Mondial.

ADVERTISEMENT