News

Volodimir Zelenski mulțumește României: “Sunt recunoscător pentru susținerea aderării Ucrainei la UE”

Volodimir Zelenski, președintele ucrainean, a mulțumit, luni, României și lui Klaus Iohannis pentru ajutorul militar trimis Ucrainei și pentru sprijinirea aderării țării sale la Uniunea Europeană (UE).
28.02.2022 | 12:50
Volodimir Zelenski multumeste Romaniei Sunt recunoscator pentru sustinerea aderarii Ucrainei la UE
Volodimir Zelenski, mulțumiri transmise României pentru ajutorul militar și sprijinul într-o viitoare aderare la UE. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Într-un mesaj postate pe pagina sa de Twitter, președintele ucrainean Volodimir Zelenski mulțumește României pentru sprijinul acordat în această perioadă grea.

Volodimir Zelenski, mulțumiri transmise României pentru ajutorul militar și sprijinul aderării Ucrainei la UE

În prima parte a mesajului său, Volodimir Zelenski mulțumește României pentru ”contribuția semnificativă la capacitatea de apărare a țării mele”.

ADVERTISEMENT

Liderul de la Kiev nu a uitat de susținerea României în privința unei posibile aderări a Ucrainei la blocul comunitar. ”îi sunt recunoscător președintelui Iohannis pentru susținerea aderării Ucrainei la UE. Simțim susținerea politică și de apărare a partenerilor noștri”, a mai punctat președintele ucrainean.


”Sunt recunoscător României pentru contribuția sa semnificativă la capacitățile de apărare ale țării noastre.

ADVERTISEMENT

Îi sunt recunoscător lui Klaus Iohannis pentru sprijinirea aderării Ucrainei la Uniunea Europeană. Simțim sprijinul politic și de apărare al partenerilor noștri”, a scris președintele Volodmir Zelenski pe Twitter.

Zelenski a cerut Bruxelles-ului admiterea de urgență a Ucrainei în Uniunea Europeană

Într-un alt mesaj postat în social media, Volodimir Zelenski a cerut luni Uniunii Europene admiterea de urgență a Ucrainei în blocul comunitar în baza unei proceduri extraordinare.

ADVERTISEMENT

Demersul liderului de la Kiev a fost făcut în contextul în care țara sa se luptă de 5 zile să pună capăt invaziei trupelor ruse.

”Soldații noștri nu luptă doar pentru țara noastră, luptă pentru toată Europa. Pentru toți copiii din Europa. Suntem recunoscători partenerilor că sunt alături de noi, dar scopul nostru e să fim alături de toți europenii și, cel mai important, să fim la egalitate.

ADVERTISEMENT

Sunt sigur că asta este corect, sunt sigur că asta merităm. Sunt sigur că este posibil”, a spus președintele Ucrainei, într-un mesaj video publicat pe Instagram.

Subiectul unei posibile aderări a Ucrainei la UE a fost atins și de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Ucraina este ”una dintre noi și îi vrem (pe ucraineni) în Uniunea Europeană”, a declarat șefa CE pentru postul Euronews.

Von der Leyen a făcut aceste declarații după ce Bruxelles-ul a anunțat, duminică, 27 februarie, că va trimite armament Ucrainei, că va interzice mass-media de stat ruseşti în Uniunea Europeană, precum și intrarea tuturor avioanelor rusești în spațiul aerian european.

ADVERTISEMENT