News

Volodimir Zelenski va vorbi în Parlamentul României. Președintele Ucrainei va ține un discurs săptămâna viitoare

Volodimir Zelenski va vorbi și în Parlamentul României, săptămâna viitoare, pe fondul războiului cu Rusia. Anunțul a fost făcut de liderul Senatului, Florin Cîțu.
30.03.2022 | 14:28
Volodimir Zelenski va vorbi in Parlamentul Romaniei Presedintele Ucrainei va tine un discurs saptamana viitoare
ADVERTISEMENT

Volodimir Zelenski va ține un discurs săptămâna viitoare, în Parlamentul României. Președintele Senatului, Florin Cîțu, a făcut anunțul, miercuri, într-o postare pe Twitter, după ce a vorbit cu premierul Ucrainei, Denîs Șmîhal.

Florin Cîțu va programa discursul lui Zelenski pentru săptămâna viitoare, în Parlamentul României

Nu se știe, deocamdată, și în ce zi de săptămâna viitoare va interveni Volodimir Zelenski în Parlamentul României. De acest lucru se va ocupa Florin Cîțu, care și-a exprimat sprijinul pentru Ucraina.

ADVERTISEMENT

”Discuție importantă cu premierul Ucrainei, Denîs Șmîhal: președintele Volodimir Zelenski va susține un discurs în Parlamentul României.

Ca președinte al Senatului României, voi aranja ca acest lucru să se întâmple săptămâna viitoare. Ucraina are pe deplin sprijinul meu. Îți mulțumesc, Denîs!”, a scris, pe Twitter, Florin Cîțu.

ADVERTISEMENT

Volodimir Zelenski a vorbit și în Parlamentele altor țări

Volodimir Zelenski a vorbit în Parlamentele mai multor țări, până acum, de la invazia Rusiei în Ucraina. În sistem de videoconferință, s-a adresat parlamentarilor din Marea Britanie, Japonia, Italia, Germania, dar și în Congresul SUA.

De altfel, încă de pe 22 martie s-a pus problema ca Volodimir Zelenski să aibă cuvântul și în Parlamentul României. Florin Cîțu, șeful Senatului, și Marcel Ciolacu, șeful Camerei Deputaților, spuneau că s-au făcut demersuri în acest sens.

ADVERTISEMENT

Zelenski, discurs critic în Parlamentul Germaniei

Rămâne de văzut, așadar, ce discurs va susține Volodimir Zelenski în fața senatorilor și deputaților români. În Bundestag, de exemplu, Volodimir Zelenski a avut un discurs destul de critic la adresa Germaniei. L-a îndemnat pe cancelarul Olaf Scholz să distrugă Zidul Berlinului.

”Dragă domnule cancelar (Olaf) Scholz, distrugeţi acest zid, daţi-i Germaniei rolul de lider pe care îl merită. Acesta nu este un zid al Berlinului, ci un zid în Europa centrală, între libertate şi servitute, şi acest zid se înalţă cu fiecare bombă”, a spus Zelenski.

ADVERTISEMENT

Mai mult, președintele Ucrainei a făcut observație Germaniei pentru afacerile din ultimii ani, dintre Berlin şi Moscova, mai ales în domeniul energiei.

”Dragă popor german, cum este posibil ca, atunci când noi am spus că Nord Stream 2 (gazoductul dintre Rusia şi Germania, suspendat în prezent de Berlin) este un fel de pregătire pentru război, am primit drept răspuns ‘este vorba doar despre economie, este economie, economie”, a mai adăugat Zelenski.

Războiul Rusia-Ucraina continuă. Cele două țări au ajuns la ziua 35 de conflict.

ADVERTISEMENT