News

Volodimir Zelenski va vorbi luni în Parlamentul României. Președintele Ucrainei va ține un discurs prin videoconferință

S-a stabilit când va vorbi Volodimir Zelenski în Parlamentul României. Luni seara, 4 aprilie, se va adresa senatorilor și deputaților noștri, printr-o videoconferință.
31.03.2022 | 16:29
Volodimir Zelenski va vorbi luni in Parlamentul Romaniei Presedintele Ucrainei va tine un discurs prin videoconferinta
ADVERTISEMENT

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va vorbi în Parlamentul României, la începutul săptămânii viitoare, luni seară, 4 aprilie 2022. Anunțul a fost făcut, într-o postare pe rețelele de socializare, de către Pavel Popescu, liderul Comisiei de Apărare din Camera Deputaților.

Volodimir Zelenski mulțumește României pentru ajutorul oferit refugiaților ucraineni

Pavel Popescu a dat vestea după ce a avut joi o întrevedere cu o delegație ucraineană, în care se aflau reprezentanți ai lui Zelenski. În cadrul evenimentului, aceștia au transmis mulțumirile liderului de la Kiev față de ajutorul pe care-l acordă România refugiaților ucraineni.

ADVERTISEMENT

”Partea ucraineană ne-a transmis salutul și multumirile Președintelui Zelenskyy. Totodată, delegația și-a exprimat recunoștința cu privire la asistența umanitară venită din partea României cât și pentru demersurile aflate în desfăsurare, menite să sprijine mai concret poporul ucrainean în apărarea țării și a valorilor democratice.

Lupta ucrainenilor nu este doar a lor. Este o luptă pentru libertate și pentru toate statele și popoarele care iubesc pacea.

ADVERTISEMENT

Așteptăm cu nerăbdare intervenția Președintelui Zelenskyy, care se va adresa Parlamentul României luni seara, săptămâna viitoare”, a scris pe facebook Pavel Popescu.

Anunțul lui Pavel Popescu vine la scurt timp după un altul similar al liderului Senatului, Florin Cîțu. Miercuri, într-o postare pe Twitter, șeful liberalilor a precizat că a avut o discuție cu premierul ucrainean, Denîs Șmîhal, în care s-a decis ca Zelenski să aibă o intervenție și în Parlamentul țării noastre.

ADVERTISEMENT

”Discuție importantă cu premierul Ucrainei, Denîs Șmîhal: președintele Volodimir Zelenski va susține un discurs în Parlamentul României.

Ca președinte al Senatului României, voi aranja ca acest lucru să se întâmple săptămâna viitoare. Ucraina are pe deplin sprijinul meu. Îți mulțumesc, Denîs!”, a scris Florin Cîțu, pe Twitter.

ADVERTISEMENT

Volodimir Zelenski a vorbit în parlamentele mai multor țări, de când Rusia a invadat Ucraina

Odată cu invazia Rusiei în Ucraina, Volodimir Zelenski a avut tot mai multe intervenții video, în mai multe parlamente, din lume, printre care: Marea Britanie, Germania, Japonia, Italia și chiar Congresul SUA.

Joi, în ultima zi din martie, Zelenski s-a adresat parlamentarilor australieni. Liderul de la Kiev a îndemnat la tragerea la răspundere a Rusiei.

”Dacă nu oprim Rusia acum, dacă nu tragem la răspundere Rusia, atunci alte ţări din lume care aşteaptă cu nerăbdare un război similar contra vecinilor lor vor decide că astfel de lucruri sunt posibile şi pentru ele.

Soarta securităţii globale este decisă acum. Nimeni nu poate reuşi să câştige – nimeni nu poate salva vreo parte a lumii de distrugerea radioactivă care ar urma dacă ar fi utilizate armele nucleare”, s-a adresat Zelenski parlamentarilor australieni.

ADVERTISEMENT