Fotbal intern

Voluntari, victorie chinuită cu Chindia Târgovişte! Mutu, salvat de un gol superb

Voluntari victorie chinuita cu Chindia Targoviste Mutu salvat de un gol superb

Manşa tur a brajului de menţinere/ retrogradare – promovare în Liga 1 Betano, dintre FC Voluntari şi Chindia Târgovişte, s-a terminat cu victoria echipei antrenate de Adi Mutu, scor 1-0. Singurul gol al partidei a fost înscris de Ionuţ Balaur în minutul 79. Manşa retur va avea loc miercuri, 13 iunie, de la ora 17.30.


Update. Echipele de start:

FC Voluntari: Mincă – Leasă, Balaur, Horj, Bucurică – Lazăr (C), Răuță, Căpățână, Cernat, Ivanovici – Bălan
Rezerve: Balauru, Novac, Sânmărtean, Benzar, Marinescu, Pîrcălabu, Voicu

Antrenor: Adrian Mutu

Chindia Târgoviște: Aioani – Martac, Vătavu, Ciobotariu, Dumitrașcu – Pencea, Neguț, Rogoveanu, Stoica – Florea, Cherchez (C)
Rezerve: Meilă, Nisipeanu, Jurj, Neicutescu, Acasandrei, Liviu Mihai, Cornel Dinu

Antrenor: Nicolae Croitoru


Meciul tur al duelului FC Voluntari – Chindia Târgoviște, din barajul Ligii 1, se joacă astăzi. Partida are o semnificație aparte pentru antrenorul Adi Mutu. „Briliantul” are o primă experiență foarte dură pe banca tehnică a unei formații și ar putea să fie demis, dacă nu reușește să mențină FC Voluntari pe prima scenă a fotbalului românesc.

În schimb, dacă reușesc să învingă în dublă manșă pe cei de la Chindia Târgoviște, elevii lui Adi Mutu au promisă o primă care va ajunge la 30.000 de euro. FC Voluntari a ajuns pe locul de baraj după o ultimă etapă foarte dramatică. Ilfovenii au terminat la egalitate, 2-2, după un penalty extrem de controversat acordat de Sebastian Colțescu și transformat de Florin Cernat la sfârșitul partidei. În contextul în care ACS Poli Timișoara a reușit să câștige la Chiajna, iar o victorie a bănățenilor plus o înfrângerea a Voluntariului ar fi însemnat retrogradarea directă a formației care a câștigat Cupa României în stagiunea precedentă. După această ultimă etapă, timișorenii iau în calcul chiar și o plângere penală pe numele arbitrului de la partida Juventus – Voluntari.

Voluntari – Chindia Târgoviște. Dâmbovițenii sunt optimiști înaintea duelului din baraj

De partea cealaltă, Chindia Târgoviște a terminat Liga a 2-a pe locul 3, după Dunărea Călărași și FC Hermannstadt. Căpitanul și golgeterul dâmbovițenilor, Cristian Cherchez, anunță că echipa sa e gata de promovarea în Liga 1: „Va fi dificil, dar nu imposibil. Am demonstrat că ne putem bate cu oricine. Indiferent de adversar era dificil, pentru că ei au experiența Ligii 1. Ne vom juca șansa. Ei nu trec pentru o perioadă tocmai bună iar noi ne pregătim de mult pentru acest meci”, a spus Cherchez, autor a 15 goluri în 28 de partide pentru Chindia în ultimul sezon. VEZI AICI VIDEO!

Voluntari-Chindia Târgoviște se joacă astăzi, de la ora 19:00, pe stadionul „Anghel Iordănescu” din Voluntari. Returul se va juca pe miercuri, 13 iunie.