ADVERTISEMENT
News

Vom avea doza a treia de vaccin? Anunțul lui Valeriu Gheorghiță: „E un aspect pe care îl analizăm”

Vom avea a treia doză de vaccin anti-COVID? Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a oferit detalii în acest sens.
Autor: Andreea Stanaringa | 22.07.2021 | 17:02
Vom avea doza a treia de vaccin? Anunțul lui Valeriu Gheorghiță: „E un aspect pe care îl analizăm”
Vom avea doza a treia de vaccin? Anunțul lui Valeriu Gheorghiță: „E un aspect pe care îl analizăm” Sursa foto: hepta.ro/ Colaj: Fanatik

Valeriu Gheorghiță a făcut un anunț despre cea de-a treia doză de vaccin împotriva COVID-19. Coordonatorul campaniei de vaccinare a declarat că acest lucru este analizat la momentul actual.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Valeriu Gheorghiță a mai precizat că nu se poate lua o decizie până ce nu vor exista mai multe date științifice.

Vom avea doza a treia de vaccin? Anunțul lui Valeriu Gheorghiță: „E un aspect pe care îl analizăm”

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, a vorbit despre posibilitatea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID.

ADVERTISEMENT

Medicul a declarat că nu a fost luată o decizie până în acest moment, dar este un aspect pe care îl analizează.

„În momentul de față nu avem suficiente date din care putem spune decizia. Este un aspect pe care îl luăm în calcul, îl analizăm. Așteptăm mai multe date științifice, care e recomandarea FDA.

ADVERTISEMENT

Ne interesează și ce se întâmplă la nivel european. Această decizie trebuie fundamentată științific”, a declarat Valeriu Gheorghiță la Digi24.

Valeriu Gheorghiță: „Se estimează peste 1.500 de cazuri în fiecare zi”

Medicul militar a mai spus că se estimează ca numărul infectărilor cu SARS – CoV – 2 să ajungă la 1.500 sau chiar mai mult, la jumătatea lunii septembrie. Valeriu Gheorghiță a subliniat faptul că depinde doar de cetățeni să se vaccineze astfel încât situația să nu devină alarmantă.

ADVERTISEMENT

„Se estimează chiar peste 1.500 de cazuri raportate în fiecare zi, însă acest lucru depinde foarte mult de numărul de persoane care vor fi imunizate până la acel moment. Și aici, când vorbim de imunizare, ne referim la vaccinare.

Avem încă suficient timp ca până la acel moment să creștem numărul de persoane vaccinate, să recuperăm din acest deficit, însă toate aceste lucruri țin de noi.

ADVERTISEMENT

Ține de fiecare, așa cum își estimează riscul de îmbolnăvire, însă în ceea ce privește vaccinarea COVID-19, trebuie să luăm în calcul nu doar protejarea sănătății noastre, ci și a celor din jurul nostru 

(…) Dacă ne vom vaccina în număr mai mare, consecințele din punct de vedere al impactului pandemiei vor fi mult mai mici”, a mai spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

ADVERTISEMENT

Acesta a mai spus că persoanele care nu s-au imunizat cu unul dintre serurile anti-Covid sunt supuse celui mai mare risc de a dezvolta o formă gravă a bolii.

În ceea ce privește organizarea evenimentelor, Valeriu Gheorghiță a declarat că nu se poate vorbi acum de noi restricții. Prioritatea este protejarea populației și nu limitarea activităților.

„Tendința e de a nu mai limita accesul la activități, ci de a ne asigura că participanții nu vor infecta”, a mai spus medicul.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!