News

Vom avea focare COVID-19 în școli! “S-ar putea să se meargă online”, anunță un membru al INSP

05.08.2020 | 16:12
Vom avea focare COVID19 in scoli Sar putea sa se mearga online anunta un membru al INSP
ADVERTISEMENT

Vor fi focare în școli este anunțul făcut de Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

Începerea școlii va fi însoțită cu siguranță de apariția unor focare de Covid-19, crede reprezentatul INSP.

ADVERTISEMENT

Adriana Pistol susține că boala ar urma modelul gripei, ceea ce înseamnă că vor fi focare limitate care vor determina închiderea unei clase.

“Focare vom avea în școli, garantat”

Reprezentanta Institutului Național de Sănătate Publică este convinsă că vor fi focare de Covid-19 în momentul în care vor fi redeschise școlile. De asemenea, ea susține că, dacă situația va fi gravă, toată lumea ar trebui sa învețe online.

ADVERTISEMENT

Focare vom avea în școli, garantat. Punctual, închideri de o clasă, cum e și la gripă, se vor întâmpla, dar vor fi punctuale și de scurtă durată, vor fi de neevitat. Dacă suntem într-un scenariu foarte rău, toată lumea ar trebui să meargă online. Cred că trebuie făcute raționamente în funcție de numărul de copii, de situația epidemiologică locala și implementat ceea ce trebuie conform cu starea fiecărui județ”, a declarat Adriana Pistol pentru Digi 24.

Un verdict mai clar și plin de acuratețe ar putea fi făcut în apropiere de deschiderea anului școlar. Se poate ajunge la scenariul în care cursurile se desfășoară în clasă, dar și online.

ADVERTISEMENT

Cu două săptămâni înainte vom putea avea o prognoză a aceea ce s-a întâmplat la acel moment. Cu două săptămâni înainte poți să-ți dai seama care este tendința, care sunt județele cele mai afectate, localitățile cele mai afectate și, ministerul, cu inspectoratele vor putea decide cum se deschide, pe localități. Toată lumea vrea să știe cum, numai că acest cum este așa de variabil. În 15 septembrie, școala poate începe într-un mod anume, pe baza prognozelor de la acel moment, după care în octombrie să se schimbe, să se întâmple ceva în alta parte și să facă online. Există mari șanse ca anul școlar să fie când așa, când așa”,  a declarat directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

Vă reamintim că în prezent, în Europa, doar Spania și Rusia înregistrează, pe zi, mai multe cazuri noi de Covid-19 decât România.

ADVERTISEMENT

Până acum peste 50.000 de români s-au infectat cu Covid-19. Au decedat 2.521 persoane diagnosticate cu infecție cu noul coronavirus

ADVERTISEMENT