Sport

Vom avea un nou portar titular la echipa naţională! Florin Niţă nici nu va mai fi convocat. Exclusiv

Echipa naţională a României va avea un nou portar titular. Din informaţiile FANATIK, Florin Niţă nici nu va mai fi convocat, fiind de multe luni pe bară la Sparta Praga.
14.09.2022 | 14:39
Vom avea un nou portar titular la echipa nationala Florin Nita nici nu va mai fi convocat Exclusiv
Ionuţ Radu şi Florin Niţă, înainte de antrenamentul României. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Echipa naţională a României va juca pe 23 şi 26 septembrie ultimele două meciuri din Liga Naţiunilor. “Tricolorii” vor întâlni Finlanda (deplasare) şi Bosina-Herţegovina (acasă), cu obiectivul de a rămâne în Liga B a competiţiei.

Vom avea un nou portar titular la echipa naţională! Florin Niţă nu va mai fi convocat

Din informaţiile FANATIK, România va avea un nou portar titular în echipa naţională. Titularul din preliminariile pentru CM 2022 şi această ediţie din Liga Naţiunilor, Florin Niţă, nu va mai fi convocat.

ADVERTISEMENT

Portarul în vârstă de 35 de ani nu se mai antrenează de şapte luni cu Sparta Praga, club la care a intrat în ultimul an de contract. El a apărat ultima dată în noiembrie 2021 poarta cehilor, în meciul pierdut cu 0-4 în faţa lui Slovacko.

Ionuţ Radu, debut în echipa naţională!

De atunci, Niţă nu a mai intrat între buturile Spartei Praga. În schimb, Florin Niţă a fost integralist în toate cele patru meciuri disputate de România în Liga Naţiunilor, în luna iunie. Însă, pentru această acţiune, Edi Iordănescu a decis să nu îl mai convoace pe portarul de 35 de ani.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că Ionuţ Radu se pregăteşte să debuteze între buturile echipei naţionale. Portarul celor de la Cremonese a fost unul dintre eroii României la Campionatul European de tineret din 2019, dar nu a apucat să debuteze în naţionala mare.

Radu, Târnovanu şi Moldovan nu au prins niciun minut în naţionala României!

Edi Iordănescu preferă să meargă pe mâna lui Ionuţ Radu în aceste două meciuri, în condiţiile în care este un portar cu mai multă experienţă ca Ştefan Târnovanu de la FCSB. Goalkeeper-ul roş-albaştrilor a prins prima convocare în luna iunie a acestui an.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil, al treilea portar convocat pentru această acţiune va fi Horaţiu Moldovan. Jucătorul Rapidului este şi el unul dintre portarii pe care Edi Iordănescu îi apreciază.

Florin Niţă, urmaşul lui Tătăruşanu!

Florin Niţă a preluat ştafeta la echipa naţională după retragerea de la prima reprezentativă a lui Ciprian Tătăruşanu, în finalul anului 2020. De atunci, fostul portar de la FCSB a bifat prezenţe în 17 din 18 meciuri disputate.

ADVERTISEMENT

Ionuţ Radu a fost convocat ultima dată la echipa naţională în debutul campaniei pentru CM 2022, în martie 2021. El a fost una dintre rezervele lui Florin Niţă la meciurile cu Macedonia de Nord, Germania şi Armenia.

  • 19 selecţii are Florin Niţă la echipa naţională
  • 25 de ani are Ionuţ Radu
ADVERTISEMENT