News

Vom mai avea un val de coronavirus în acest an? “Probabil va veni în luna noiembrie. Trebuie să ne obişnuim, să fim vigilenţi”

05.04.2020 | 12:32
Vom mai avea un val de coronavirus in acest an Probabil va veni in luna noiembrie Trebuie sa ne obisnuim sa fim vigilenti
ADVERTISEMENT

Şeful catedrei de Epidemiologie de la UMF Timişoara, Emilian Damian Popovici, a vorbit la Digi 24 despre un posibil al doilea val de coronavirus care ar putea să vină în România.

Vom mai avea un val de coronavirus în acest an? “Probabil va veni în luna noiembrie. Trebuie să ne obişnuim, să fim vigilenţi”

Cercetătorul a spus că al doilea val al epidemiei de coronavirus este prevăzut pentru luna noiembrie a acestui an. Emilian Popovici, care este şi vicepreşedintele Scoietăţii Române de Epidemiologie, a recomandat că trebuie să fim vigilenţi şi să respectăm măsurile de protecţie.

ADVERTISEMENT

„Ne vom confrunta cu al doilea val, cel mai probabil. Acesta va veni în luna noiembrie și vorbim de un nou val pentru că nu vom reuși să avem un vaccin complet funcțional până atunci. Trebuie să ne obișnuim să fim vigilenți și să respectăm măsurile de protecție normală până atunci.

În vară, nu va fi necesară protecția măștii, dar rămân celelalte metode prin care ne vom proteja. În noiembrie va crește din nou numărul de îmbolnăviri, dar sper că autoritățile vor fi pregătite atunci”, a declarat la Digi 24 Emilian Damian Popovici, șeful catedrei de Epidemiologie UMF Timișoara.

ADVERTISEMENT

Nelu Tătaru aşteaptă vârful îmbolnăvirilor la începutul lunii iunie: “Noi trebuie să ne gândim la un vârf care merge până la 10.000 de cazuri adunate de la începutul pandemiei”

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că se aşteaptă ca vârful îmbolnăvirilor de coronavirus din România să fie la începutul lunii iunie:

“Noi trebuie să ne gândim la un vârf care merge până la 10.000 de cazuri adunate de la începutul pandemiei până la 1 iunie, urmând ca, odată cu a doua jumătate a lunii mai să vedem o scădere progresivă a numărului de cazuri noi, iar cazurile vindecate să crească.

ADVERTISEMENT

În acest context, ne gândim ca după 1 iunie să mergem pănă în 12.000- 13.000 de cazuri, dar este un număr care poate fi modificat agresiv de nerespectarea anumitor condiţii”, a declarat  Nelu Tătaru, sâmbătă seară, la Antena 3.

Până în acest moment s-au înregistrat 1.204.782 de îmbolnăviri cu coronavirus la nivel global. Statele Unite sunt cea mai afectată ţară de pandemie cu peste 312.000 de pacienţi infectaţi, Spania şi Italia fiind pe următoarele locuri cu peste 120.000 de cazuri fiecare.

ADVERTISEMENT

S-au înregistrat 64.849 de decese, iar 247.844 de oameni au fost declaraţi vindecaţi.

 

 

Tags: