News

Vor crește sau vor scădea prețurile la raft în țara noastră după 15 mai? Anunțul ministrului Economiei

27.04.2020 | 22:14
Vor creste sau vor scadea preturile la raft in tara noastra dupa 15 mai Anuntul ministrului Economiei
ADVERTISEMENT

Într-o perioadă grea pentru economie, majoritatea se întreabă dacă vor crește sau vor scădea prețurile la raft în țara noastră după relaxarea măsurilor de izolare. Din fericire, dinspre autoritățile statului vin vești bune.

Vor crește sau vor scădea prețurile la raft în țara noastră după 15 mai. Anunțul ministrului Economiei

Virgil Popescu, ministrul aflat în funcție la Ministerul Economiei, a oferit o perspectivă luminoasă pentru buzunarul românilor în ceea ce privește perioada de după starea de urgență.

ADVERTISEMENT

Întrebat despre cum vede evoluția prețurilor la raft din țara noastră începând de luna viitoare, oficialul guvernamental spune că anticipează mai degrabă o staționare sau chiar o scădere a costurilor.

”Nu văd de ce ar trebui să crească prețurile la raft. Prețul la energie, la gaze naturale, este în scădere în ultima perioadă. Din contră, cred că am putea asista la ieftiniri pentru că lumea consumă mai puțin și oferta e mai mare decât cererea.

ADVERTISEMENT

Apetitul pentru consum va fi ușor limitat pentru o perioadă importantă de acum înainte și nu văd de ce ar trebui să crească prețurile”, a spus Popescu la Realitatea Plus.

Ce se întâmplă cu măștile și producția lor

Ministrul Economiei a vorbit și despre mult căutatele măști de protecție, a căror prețuri au crescut în startul pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

”A fost o perioadă de speculație la început. În momentul de față lucrurile s-au reglat. Avem mai multi producători, vreo 4 sau 5 care au echipamente care produc sute de mii de măști pe zi.

Odată cu instalarea acestor capabilități, cred că oferta e mai mare decât cererea și nu vom avea probleme cu aprovizionarea. Mediul privat produce 600.000 de măști, iar Ropharma ajunge la 400-450 de mii de măști zilnice.”

ADVERTISEMENT

În perspectivă, Virgil Popescu a anunțat că statul, cu ajutor extern, va reuși să ajungă la un număr optim de măști de protecție astfel încă la nivel național să nu mai fie probleme.

ADVERTISEMENT