News

Vor fi amendați Turcan și Voiculescu pentru nepurtarea măștii? Lucian Bode: „Toți suntem egali în fața legii”

31.03.2021 | 10:14
Vor fi amendati Turcan si Voiculescu pentru nepurtarea mastii Lucian Bode Toti suntem egali in fata legii
ADVERTISEMENT

După apariția în spațiul public a unor imagini cu Raluca Turcan și Vlad Voiculescu în timp ce nu purtau masca de protecție, tot mai mulți oameni se întreabă dacă cei doi vor fi amendați. Ministrul Lucian Bode a explicat că suntem cu toții egali în fața legii.

Ministrul de Interne a făcut declarații cu privire la manifestările din ultimele zile de la noi din țară. El a precizat că au existat instigatori printre oamenii care protestau pașnic.

ADVERTISEMENT

Lucian Bode a fost întrebat cu privire la mai multe subiecte de interes. El a oferit explicații și despre sancțiunile care li se vor aplica celor doi miniștrii care nu au purtat masca de protecție și a spus ce crede despre prezența parlamentarilor AUR la proteste. 

Vor fi amendați Turcan și Voiculescu pentru nepurtarea măștii? Lucian Bode: „Toți suntem egali în fața legii”

„Eu am spus foarte clar: toți suntem egali în fața legii. Toți trebuie să răspundem în fața legii, și domnul Voiculescu, și doamna Turcan”, a explicat Lucian Bode. El a declarat că cei doi for fi sancționați „conform legii”.

ADVERTISEMENT

„O sancțiune aplicată la legea 55, nerespectarea măsurilor de protecție sanitară, poate fi transmisă către cel care a săvârșit respectiva contravenție în termen de șase luni de la săvărșirea ei”, a adăugat demnitarul. El a menționat și că au fost aplicate 1.200 de sancțiuni în urma protestelor.

Bode a fost întrebat și ce crede despre prezența parlamentarilor AUR la proteste. El a explicat că sunt cetățeni ai României și au tot dreptul să facă acest lucru: „parlamentarii au tot dreptul să participe la astfel de proteste”.

ADVERTISEMENT

„Sunt cetățeni egali în fața legii și nu văd nimic rău în faptul că unii aleg să protesteze. Eram parlamentar când în 2018 și eu am participat la protestele din București, fără să anunț presa și să chem pe nimeni, pentru a-mi exprima nemulțumirea,” a adăugat.

Ministrul de Interne a venit cu lămuriri și pentru incidentele violente de la proteste. Lucian Bode a expliccat că au existat instigatori printre protestarii pașnici: „au instigat în permanență, au provocat forțele de ordine, au provocat statul.

ADVERTISEMENT

„Cu toate acestea, forțele de ordine au reacționat așa cum trebuie să acționeze, cu calm, cu profesionalism, dar în același timp cu fermitate atunci când s-a constatat încălcarea legii. Să nu uităm că forțele de ordine sunt în linia întâi de mai bine de un an de zile în lupta cu această pandemie. Cu toate acestea, au ales protecția celor care au ales să protesteze în aceste zile. Le mulțumesc tuturor jandarmilor, polițiștilor, polițiștilor locali care au fost în dispozitiv în aceste zile și au acționat cu profesionalism,” a transmis acesta.

ADVERTISEMENT